Hem Säkerhet Krypokaparen Coinhive påverkar 40 % av organisationerna globalt

Krypokaparen Coinhive påverkar 40 % av organisationerna globalt

Publicerat av: Redaktionen

Säkerhetsföretaget Check Points rapport över utvecklingen inom cyberhot och skadlig kod visar kryptokapningsattacker för femte månaden i rad dominerar rapporten i maj 2018.

Krypokaparen Coinhive påverkar 40 % av organisationerna globalt 3Kryptokapningsviruset Coinhive påverkade 22 % av de undersökta organisationerna föregående månad – en ökning med nästan 50 % jämfört med april.

Check Points forskning visar också att cyberkriminella fortsätter att attackera företagsnätverk genom att rikta in sig på sårbarheter i Microsoft Windows Server 2003 (CVE-2017-7269) och Oracle Web Logic (CVE-2017-10271). Trots att denna sårbarhet går att åtgärda genom patchning påverkades över 40 % av de undersökta organisationerna av respektive sårbarhet i Windows och Oracle.

– Cyberkriminella utnyttjar kända sårbarheter i hopp om att organisationer ännu inte har åtgärdat sårbarheterna, säger Åsa Edner, Sverigechef på Check Point. Cyberkriminella kommer alltid att leta efter de enklaste vägarna in i ett nätverk och det är därför oroande att så många organisationer inte ser till att ha den grundläggande säkerheten på plats.

Både globalt och i Sverige låg kryptokaparna Coinhive och Cryptooot på första, respektive andra plats i Check Points lista över de vanligaste skadliga koderna i april. På tredje plats i Sverige återfinns trojanen Nivdort, medan malvertising-viruset Roughted återfinns på tredje plats globalt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>