Kreditkortsval.se lanserar nu jämförelsetjänst för kredit- och betalkort
Hem IT-Finans TrenderBetalningslösning Kreditkortsval.se lanserar nu jämförelsetjänst för kredit- och betalkort

Kreditkortsval.se lanserar nu jämförelsetjänst för kredit- och betalkort

Publicerat av: Redaktionen

Kreditkortsval.se är en opartisk jämförelsewebbsida för kreditkort, med målsättning att bli en än mer transparent såväl som tekniskt fulländad jämförelseportal inom finansnischen.

Konkurrensen är stor inom kreditkortjämförelse-nischen på nätet, så även inom hela finansnischen.

Kreditkortsval.se, som lanserades år 2019, ämnar vara mer än en jämförelseaktör i mängden. Grundaren förtydligar att alla kreditkort som svenska konsumenter kan teckna sig för ska finnas tillgängliga på webbsidan, inklusive de som inte ger honom en monetär ersättning.

”Alla större utfärdare av kreditkort finns tillgängliga på webbsidan, såsom Komplett kreditkort och Norwegian kreditkort. Men för att Kreditkortsval ska kunna bli en av Sveriges största aktörer inom kreditkortsnischen måste vi göra det som konkurrenterna lyckats med, och mer därtill.”

Förtydligar ägaren.

Samtliga kreditkort ska finnas tillgängliga för jämförelse

Kreditkortsval.se lanserar nu jämförelsetjänst för kredit- och betalkortSom Game Reactor påtalar har speltillbehörsaktören Razer smyglanserat kreditkortet Razer Card, men bara på hemmamarknaden i Singapore. Att vara först med att jämföra detta kreditkort när det blir tillgängligt i Sverige ser ägaren som en prestigefråga:

”Vi måste alltid vara först på bollen. De besökare som väljer att jämföra kreditkort hos oss förväntar sig att samtliga kort ska finnas tillgängliga och det kravet måste vi ta på allvar.”

I skrivande stund kan man jämföra cirka 25 kreditkort på webbsidan, men denna siffra ska utökas i framtiden förtydligar ägaren.

Grundaren har bakgrund inom försäljning

Företagets grundare har mångårig erfarenhet av försäljning inom finansnischen. Han arbetar numera på ett större It-företag men har även arbetat inom fond- och aktieförsäljning. Inom hans verksamma år som försäljare var han särskilt noggrann med att aldrig rekommendera produkter som han inte trodde på, och det förhållningssättet är oförändrat än idag:

”Att rekommendera produkter som inte gagnar besökaren medför att en lose lose-situation uppstår, vari vi enbart får ta del av en kortsiktig ersättning medan kunden sällan väljer att rekommendera oss.”

Säger grundaren.

Han poängterar även vikten av att aldrig propsa för att besökare som inte bör teckna sig för ett kreditkort väljer att göra så, med en dålig ekonomisk sits som följd.

”Kreditkort har normalt sett en räntesats på 15 till 25 % vilket medför att en avbetalning med ett kreditkort sällan är lönsamt, i synnerhet för användare med små ekonomiska marginaler.”

Teknisk funktionalitet är av stor vikt

Webbsidan består idag av jämförelsetabeller, men ett tydligt mål är att dessa ska kompletteras av såväl drag and drop-verktyg som ett filtreringsverktyg med möjlighet att jämföra attribut för specifika kreditkort som användaren själv väljer ut.

Utöver detta har webbsidan numera en total laddningstid på under två sekunder vilket är betydligt bättre i jämförelse med den genomsnittliga laddningstiden på webben, som ligger på strax över tre sekunder.

Kreditkortsval.se – mål och delmål

Kreditkortsval har ett huvudsakligt mål: Att hjälpa besökare som har det ekonomiska utrymme som krävs att välja ett kreditkort som lämpar sig bäst för deras inköpsmönster. Det huvudsakliga målet uppnås tack vare fyra delmål:

  • Kreditkortsval ska bidra med korrekt och tidsenlig information.
  • Kreditkortsval ska inte propsa för att besökare med dålig ekonomi ska välja att skaffa ett kreditkort.
  • Kreditkortsval ska bevaka kreditkortsbranschen och avsluta samarbetet med aktörer som inte sköter sig.
  • Kreditkortsval ska genom transparens och tydlig information hjälpa sina besökare att hitta det bästa kreditkortet för konsumentens enskilda ändamål.

I skrivande stund har över 150 artiklar publicerats på webbsidan, och än fler krediktortsaktörer kommer att granskas i framtiden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>