Kreditkortguiden lanserar ny jämförelsetjänst för kreditkort

Nu lanseras tjänsten för opartisk kreditkortjämförelse på kreditkortguiden.se.

Kreditkortguiden lanserar ny jämförelsetjänst för kreditkort 1Målbilden är att bli den populäraste aktören i Sverige när kommer till att välja kreditkort som privatperson.

Bank & finans är en av de sektorer som privatpersoner känner minst tillit till. Avsaknad på transparens, snåriga villkor och avancerade avgiftsstrukturer är några av anledningarna bakom detta.

Med detta i åtanke lanseras nu Kreditkortguiden. Det är som namnet föreslår en lättanvänd guide för privatpersoner som vill jämföra och hitta det bästa kreditkortet. Huvudsyftet är att objektivt sammanställa alla betal- och kreditkorts villkor och betygsätta dessa. På så vis blir korten direkt jämförbara med varandra.

”Vi såg en öppning där många aktörers betygsättning sker utifrån intjäningsmöjlighet snarare än faktiskt fördelar. I USA har de stora kreditkortsaktörerna förstått vikten av transparens, så vi tar helt enkelt rygg på dem”, säger Elias Bülow på Kreditkortguiden.se

Bakgrund inom finans

Teamet bakom hemsidan har en lång erfarenhet av ekonomisk rådgivning riktat till privatperson. Dels som rådgivare med direkt kundkontakt, men även strategiska positioner såsom manager- och affärsutvecklarroller.

”Erfarenheten från att arbetat med både på kundsidan och med företagsutveckling har givit oss en god förståelse om vem kunden är. Jag tror det kan ge oss ett litet försprång när det gäller att anpassa innehållet på sajten till mottagaren”, säger Elias.

På sikt så planerar teamet bakom Kreditkort Guiden att lansera flera andra plattformar för jämförelse av ekonomitjänster.

Ett brett utbud

I Sverige finns det idag ungefär 100 olika bankkort tillgängliga. De kan delas in i olika kategorier såsom betalkort, kreditkort och debetkort. Däremot sker jämförelsen av korten utifrån vad som är bäst för kortinnehavaren – oberoende av korttyp.

”Det finns en utbredd misstro mot kreditkort i Sverige, något som jag själv känner igen mig i. Jag tror många tänker att ett kreditkort automatiskt innebär högre kostnader än ett vanligt bankkort. Det stämmer däremot inte, utan använder man ett kreditkort smart så kan det faktiskt vara en besparing gentemot ett debetkort från någon av storbankerna”, säger Elias.

Med bakgrund till det vill personerna bakom Kreditkortguiden.se så fort som möjligt recensera alla kort i Sverige. Något de kommer färdigställa under hösten 2020.

”Opartisk jämförelse av samtliga kort öppnar upp för ett ytterst välgrundat beslut av konsumenten”, tillägger Elias.