Kör försiktigt: Paydrive ny tjänst i Telia Sense

Företaget Paydrive erbjuder digital bilförsäkring som baseras på körbeteende. Nu utökar man erbjudandet och blir en tjänst i Telia Sense, Telias lösning för den uppkopplade bilen.

Kör försiktigt: Paydrive ny tjänst i Telia Sense 1Startupbolaget Paydrive erbjuder försäkringar som helt och hållet baseras på körbeteende. Istället för att betala utifrån ålder, bostadsort eller bilmodell så beräknas försäkringspremien efter hur, var och när man kör. För att erbjuda sina kunder en ännu bättre upplevelse väljer nu Paydrive att inleda ett samarbete med Telia.

Tjänsten blir tillgänglig i Telia Sense under våren.
– Vi vill att så många som möjligt ska få tillgång till rättvisare och billigare försäkringar. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med Telia nå ut till nya kunder och förare i hela Sverige, samtidigt som vi breddar vårt erbjudande, säger Andreas Broström, vd Paydrive.

Telia Sense är en molnbaserad lösning och med en app och en liten hårdvara får bilägare tillgång till 4G-wifi och smarta tjänster. Idag ingår Folksam, Bilia, Svensk Bilprovning, Viking Vägassistans och EasyPark, som nu får sällskap av Paydrive.

– Paydrive är ett innovativt bolag med en kreativ tjänst. Jag är glad över samarbetet och att vi får möjlighet att erbjuda Paydrives försäkringar till våra kunder. Telia Sense har bara funnits i ett drygt år och fortsätter hela tiden att utvecklas med nya partners och lösningar, säger Jonas Hasselberg, Chef för Telias Konsumentaffär.