Koch Industries fullföljer förvärvet av Infor

Koch Industries Inc, tillkännager att man förvärvat den återstående delen av Infor från Golden Gate Capital.

Koch Industries fullföljer förvärvet av Infor 1
Kevin Samuelson, vd för Infor

Infor, ledande leverantör av sofistikerade, branschspecifika affärsprogram för molnet, har varit en väsentlig del av den teknologiska omvandlingen av Koch. Kochföretagen har genomfört teknikrelaterade investeringar på mer än 26 miljarder dollar under de senaste sex åren och förvandlat en global portfölj av företag som spänner över flera branscher. Utöver att ha investerat i Infor sedan 2017, har Koch varit en viktig företagskund och infört Infors lösningar såsom affärssystem, HR, supply chain, kapitalförvaltning och finans i sin verksamhet.

Förvärvet innebär att Koch får nya möjligheter att snabba upp sin digitala transformation, samtidigt som Infor får resurser och branschkunskap som stärker bolagets expertis inom verksamhetskritiska mjukvaruområden för bland annat tillverkning, handel och distribution.

Dessutom kommer Infors branschledande plattform för sjukvård och interoperabilitetslösningar att öka Kochs engagemang inom hälso- och sjukvård, där Koch-företagen redan bedriver tillverkning av uppkopplad utrustning, rening av medicinska produkter samt försörjning till sjukhus.

Infor är nu ett fristående dotterbolag till Koch Industries och fortsätter att drivas av företagets nuvarande ledningsgrupp från huvudkontoret i New York City. Förvärvet innebär att Infor blir ett av de mest välkapitaliserade företagen inom teknikområdet. Infor har investerat cirka 4 miljarder dollar i produktdesign och utveckling för att kunna leverera branschspecifika molnlösningar (CloudSuites), som löser de mest utmanande operativa frågorna för över 68 000 kunder över hela världen.

– Att bli en del av Koch Industries är ett spännande nytt kapitel i Infors historia, säger Kevin Samuelson, vd för Infor. Det innebär att vi nu kan ha en långsiktig strategi, fokuserad på att utveckla branschspecifika lösningar som hjälper kunder att modernisera och driva omedelbar konkret förändring.

– Det har varit tydligt från första dagen att Infors unika tillvägagångssätt och innovativa team verkligen skapar ett värde på marknaden, säger Jim Hannan, vd och koncernchef för Enterprisespå Koch Industries. Vi vill tacka Golden Gate Capital för ett så produktivt partnerskap och välkomnar Infors 17 000 medarbetare världen över till Koch Industries.

– Vi är stolta över att ha grundat och utvecklat Infor till en branschledare under de senaste 18 åren, säger David Dominik, medgrundare av Golden Gate Capital. Golden Gate Capitals vd, Rishi Chandna tillägger: Vi har haft ett nära samarbete med ledningen och Koch Industries och önskar Inforteamet allt gott i företagets nästa fas av tillväxt.

Villkoren för affären har inte offentliggjorts. Goldman Sachs & Co. LLC, Rothschild, Inc. och Citigroup Global Market, Inc. har varit finansiella rådgivare för Koch, och Jones Day fungerade som juridisk rådgivare för Koch. Morgan Stanley, BofA Securities and Credit Suisse fungerade som finansiella rådgivare för Golden Gate Capital och Kirkland & Ellis LLP och Nob Hill Law Group, P.C. agerade som juridiska rådgivare för Golden Gate Capital.