Hem Nyheter Klarna lanserar global plattform för kundautentisering

Klarna lanserar global plattform för kundautentisering

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar Klarna, en av Europas ledande betalningsleverantörer, sin globala plattform för kundautentisering.

Klarna lanserar global plattform för kundautentisering 3Plattformen är en samlingstjänst av globala och lokala autentiseringslösningar. Genom plattformen kan multinationella såväl som nationella företag, till exempel handlare och andra banker, erbjuda en enkel, säker och personlig kundautentiseringsupplevelse, oberoende av marknad och med en enkel engångsintegration.

Genom en egenutvecklad plattform för kundautentisering har Klarna gjort det möjligt för miljontals kunder globalt att handla säkert utan att göra avkall på deras helhetsupplevelse. Den här plattformen görs nu tillgänglig även för andra företag.

Dessa företag kommer att kunna dra nytta av en enkel integration som ger dem omedelbar tillgång till ett brett utbud av globala och lokala autentiseringsmetoder att välja mellan. Dessa inkluderar engångslösenord via sms eller e-post, lokala alternativ som BankID i Sverige och Klarnas egenutvecklade globala lösningar som bankinloggning.

Plattformen gör det möjligt för företag att välja autentiseringsmetoder som passar bäst för deras kunder. Plattformen kommer också att säkerställa att kundernas data hålls säker, att företagen uppfyller regulatoriska krav, utan att addera onödig friktion i användarupplevelsen. Efter att företagen har integrerat med autentiseringsplattformen kommer den alltid att hållas uppdaterad och nya autentiseringsmetoder kommer att läggas till automatiskt utan att det kommer att krävas något extra arbete från företagets utvecklare. Klarna kontrollerar och optimerar kontinuerligt användarupplevelsen, så att företagen kan fokusera på att fortsätta utveckla sin kärnverksamhet.

Nir Aravot, produktansvarig för kundautentiseringsplattformen på Klarna, säger:

”På Klarna har vi ett obevekligt fokus på kundupplevelsen. Säkerhet är inte en ursäkt för en dålig upplevelse, och vi vet att kunderna inte kommer att acceptera det. Att erbjuda en autentiseringsplattform som minimerar friktion, erbjuder en personlig upplevelse och inte gör avkall på användarflödet, kommer inte bara att gynna kunder på alla marknader, utan också ge en konkurrensfördel för företagen.”

Klarnas plattform för kundautentisering gör det möjligt för företag på nätet att:

  • Använd många olika kundautentiseringsmetoder globalt genom en enkel integration
  • Anpassa autentiseringsupplevelsen till varje användare
  • Följa PSD2 (EU:s andra betaltjänstdirektiv) och KYC (’Know Your Customer’) utan att göra avkall på användarens upplevelse
  • Öka engagemang och minska kostnaderna för att få nya användare
  • Enkelt anpassa upplevelsen till företagets varumärke
  • Få sina kunder att känna sig trygga och säkra på företagets webbplats

Leah Farmer, Vice President produkt, på Klarna, säger:

”Att upprätta förtroende online mellan företag och kunder är en viktig nyckel för att onlinehandeln ska nå sin fulla potential. Att uppnå detta förtroende, utan att göra avkall på den övergripande kundupplevelsen är en utmaning för de flesta företag. Med vår plattform för kundautentisering gör vi det enkelt för företag att etablera detta förtroende, uppfylla regulatoriska krav samt skräddarsy upplevelsen för att erbjuda sina kunder ett snabbt och säkert sätt att identifiera sig.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>