Klarna inleder strategiskt samarbete med PropTech-bolaget Tmpl

Tillsammans kommer Klarna och PropTech-bolaget Tmpl fundamentalt förändra sättet boende och kontorshyresgäster i Sverige betalar sin hyra när bolagen nu inleder ett långsiktigt strategiskt samarbete.

Klarna inleder strategiskt samarbete med PropTech-bolaget Tmpl 1I takt med teknikutvecklingen har en allt större del av konsumenterna vant sig vid att på ett tryggt och smidigt sätt göra betalningar med ett fåtal klick och att ha allt samlat på ett och samma ställe. Samtidigt har sättet boende och kontorshyresgäster betalar sin hyra stått still.

Därför har PropTech-bolaget Tmpl, som står bakom boende- och kontorsappar till en rad större fastighetsbolag i Sverige, tillsammans med Klarna utvecklat funktionalitet för att boende och kontorshyresgäster ska kunna betala sin hyra på samma smidiga sätt som de betalar för andra tjänster och produkter.

– Det som förenar Klarna och Tmpl är att vi båda strävar efter att förenkla vardagen för människor. En smidig betallösning tillsammans med en smart boende- och kontorsrelaterande tjänst ger något väldigt bra för alla som bor och arbetar. I och med samarbetet med Klarna så blir vi även en aktör med relevans inom framtidens fintech vilket skapar nya möjligheter, säger Henrik Svanqvist, vd på Tmpl.

– Vi är glada att inleda detta långsiktiga samarbete tillsammans med Tmpl där vi fundamentalt förändrar sättet man i framtiden betalar sin hyra på. Det är ett viktigt partnerskap för Klarna då det är första gången som vi ger oss in i fastighetssegmentet och det öppnar upp stora möjligheter för ytterligare tjänster i framtiden, säger Joakim Lundberg, Sverigechef på Klarna.

Fastighetsbolaget Vasakronan kommer under november 2020 att erbjuda möjligheten till betalning via Klarna direkt i appen. Därefter kommer Klarnas betallösning successivt rullas ut till Tmpls kunder för såväl kontor som bostad. Samarbetet avser initialt Sverige men kan komma att utökas även till andra nordiska länder.