Kaspersky visar på IT-avdelningens mardröm
Hem Säkerhet Kaspersky visar på IT-avdelningens mardröm

Kaspersky visar på IT-avdelningens mardröm

Publicerat av: Redaktionen

Två tredjedelar av medarbetare som motsätter sig programuppdateringar får fortsätta använda för gamla mjukvaruversioner.

I en ny undersökning från Kaspersky uppger 23 procent av anställda att de har haft diskussioner med företagets IT-avdelning om hur ofta de ska uppdatera sina enheter.

Förvånande nog visar det sig även att IT-personal verkar ge efter och hela två tredjedelar (64 procent) av medarbetarna hoppar över viktiga mjukvaruuppdateringar.

Kaspersky visar på IT-avdelningens mardrömTidigare i våras visade en undersökning från Kaspersky att nästan en fjärdedel (22 procent) av PC-användare fortfarande använde den utgångna Windows-versionen OS Windows 7. Då uppdateringar av programmet upphört i januari 2020 innebär det även att kritiska säkerhetskontroller och justeringar uteblir. Eftersom uppdateringar inte bara ger ny funktionalitet och fixar buggar, utan även åtgärdar säkerhetsbrister, blir anställdas motvilja mot att uppdatera sina enheter ett säkerhetsproblem för företag som får sårbara enheter i sitt företagsnätverk.

Den vanligaste anledningen till att anställda inte uppdaterar sina enheter uppger de bero på att de upplever det som en distraktion i arbetet. Men 36 procent uppger även att tiden de får lägga ner på att lära sig arbeta med nya versioner av program är onödig tid som de istället hade kunnat lägga på viktigare uppgifter. 44 procent av medarbetarna tycker att det är viktigare att hålla privata enheter uppdaterade än företagets.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>