Hem Säkerhet Kaspersky stärker skydd för bankomater och kassasystem

Kaspersky stärker skydd för bankomater och kassasystem

Publicerat av: Redaktionen

Enligt en rapport från Kaspersky ökade cyberattackerna mot så kallade inbyggda system, det vill säga datasystem i enheter såsom bankomater och kassasystem, med 40 procent under 2019.

Kaspersky stärker skydd för bankomater och kassasystem 4En förklaring till detta är att det är svårt att skydda dessa enheter mot cyberattacker, eftersom de ofta har äldre typer av uppkoppling, och i många fall enbart ansluts via ett svagt modem, eller 2G-nät. Den svaga uppkopplingen kan leda till att systemens säkerhetslösningar lätt blir överbelastade och att det då är svårt för säkerhetsteam att ha överblick över dataflödena.

Därför presenterar Kaspersky nu en uppdaterad version av Kaspersky Embedded Systems Security, som gör det möjligt att övervaka säkerheten i inbyggda system utan att det krävs stora mängder data. Via lösningen kan Kasperskys säkerhetsteam kontrollera säkerhetsstatusen hos de inbyggda systemens, oavsett deras typ av uppkoppling.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>