Kaspersky förvärvar Brain4Net
Hem Säkerhet Kaspersky förvärvar Brain4Net

Kaspersky förvärvar Brain4Net

Publicerat av: Redaktionen

Kaspersky, ett globalt cybersäkerhetsföretag och ledare inom säkerhet för endpoints, har förvärvat det expansiva företaget Brain4Net.

Företaget har utvecklat lösningar och tjänster för att hjälpa företag och tjänsteleverantörer att anpassa modern teknik, som SD-WAN (Software-Defined Wide-Area Network) och NFV (Network Functions Virtualization), till befintlig nätverksinfrastruktur.

Brain4Nets team kommer bli en del av Kaspersky och bidra till att utveckla Kasperskys nätverkssäkerhetsstrategi, SASE (Secure Access Service Edge) och XDR-erbjudande.

Enligt IDC förväntas företag spendera upp emot 1,3 biljoner USD på moln år 2025. Med denna trend och pandemins påverkan på distansarbete, kommer det att bli svårt för verksamheter att hantera och skydda sin distribuerade infrastruktur från avancerade hot. SD-WAN gör det möjligt att hantera denna utmaning genom en effektivare hantering och förenklad användning av säkerhetsfunktioner som skyddar hela infrastrukturen.

Planer på SASE-erbjudande

Distansarbete i kombination med stora mängder data och trafik mellan publika molntjänster, lokalkontor och datacenter, ställer krav på omedelbar, stabil och säker åtkomst för användare oavsett var de befinner sig. Detta har bidragit till ett nytt nätverkssäkerhetskoncept, som Gartner kallar Secure Access Service Edge eller SASE, som sammanför säkerhet och konnektivitet efter behov.

Genom att förvärva Brain4Net siktar Kaspersky på att introducera ett helt nytt SASE-erbjudande, med en enhetlig plattform. Plattformen kommer att kombinera Kasperskys främsta säkerhetslösningar och säkerhetstekniker med Brain4Nets kunskap och expertis inom kontroll och orkestrering av nätverk. Tack vare detta strategiska drag kommer Kaspersky att kunna erbjuda sina företagskunder både säkerhets- och konnektivitetstjänster.

Framför allt kommer Kasperskys SASE-erbjudande att kunna innefatta en CASB (cloud access security broker), SWG (cloud secure web gateway), CWPP (cloud workload protection platform), CSPM (cloud security posture management), ZTNA (zero trust network access) och andra tjänster, framöver.

Utveckling av Kasperskys avancerade XDR

Befintliga säkerhetslösningar erbjuder inte alltid ett holistiskt sätt att upptäcka och åtgärda avancerade hot. Att integrera nätverkskontroller för tredje part i XDR-klassade lösningar (Extended Detection and Response) från leverantörer av slutpunktssäkerhet ger inte tillräckligt god överblick och utredningsmöjligheter av incidenter som inträffar i företagsmiljöer.

Förvärvet kommer att ge Kaspersky möjligheten att utveckla sina befintliga lösningar till fullskalig XDR (Extended Detection and Response). SASE ger uppenbara fördelar för XDR, däribland möjligheten att samla in telemetri från nätverkstrafik, stoppa en attack var som helst i nätverket inklusive vid kanten (Edge), samt förenklad orkestrering och hantering, eftersom SASE erbjuder en enhetlig kontrollpunkt.

Kaspersky förvärvar Brain4NetDet nya XDR-erbjudandet är baserat på en EDR-lösning utvecklad för molnet, som kommer att ge överblick och avancerad funktionalitet för Al-baserad detektering och autosvarslogik över alla endpoints och hela nätverket. Därtill kommer Kaspersky XDR att erbjuda ett brett utbud av automatiska incidentresponsscenarier (från att blockera en filkörning på en endpoint till att blockera vissa nätverkssegment eller intern infrastruktur för vissa användare eller typer av användare) tillsammans med nätverkssegmenteringsverktyg.

Dessutom kommer Kaspersky XDR att baseras på en enhetlig serverarkitektur och kommer att kunna tillhandahålla centraliserad hantering från en enda webbkonsol. Kunder kommer att kunna kontrollera och på ett tillförlitligt sätt skydda alla populära ingångspunkter mot potentiella hot: nätverk, webbtrafik, e-post, arbetsstationer, servrar och virtuella maskiner. Genom att arbeta tillsammans kommer XDR-plattformen med SASE att göra det möjligt för företag att implementera en strategi för ”zero-trust”. Utöver inbyggd avancerad teknikdetektering och analys kommer plattformen att dra nytta av världsledande hotinformation som ständigt uppdateras och valideras av ledande Kaspersky-experter.

Ett ekosystem för företagssäkerhet

Alla dessa komponenter kommer att bli en integrerad del av det ekosystem som är Kasperskys vision för framtidens cybersäkerhet för företag. Den centrala delen av detta ekosystem utgörs av Kaspersky Open Single Management Platform. Det kommer att bli en teknisk plattform utvecklad för molnet, som skapar Kaspersky XDR och kommer att använda modellagnostisk arkitektur för distributionsmodeller. På så sätt kan plattformen användas för publika moln, privata moln och till och med ”on-prem”.

– Vi är mycket nöjda över att få integrera Brain4Nets begåvade team som redan har skapat mogna tekniker och tjänster i världsklass för nätverksorkestrering och kontroll, säger Andrey Efremov, Chief Business Development Officer på Kaspersky. Jag är övertygad om att deras kunskap och erfarenhet, i kombination med Kasperskys prisbelönta säkerhetstekniker och erkända hotexpertis, kommer att passa perfekt med vår vision för företagssäkerhet, medan nya erbjudanden kommer att hjälpa säkerhetsansvariga att enklare och snabbare upptäcka, utreda och åtgärda hot, vilket minskar den genomsnittliga svarstiden.

Max Kaminskiy, CEO och medgrundare av Brain4Net, tillägger:

– Vi är glada över att bli en del av Kaspersky-teamet. Utbredningen av SD-WAN-teknik kräver ett starkt scenario, vilket är Kaspersky XDR, och valet av Brain4Net-teknik bekräftar den höga nivån på våra produkter och vår kompetens. Tillsammans kommer vi att fortsätta göra världen till en säkrare och bekvämare plats.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>