Hem Säkerhet Karl-Henrik Sundström och Roland Svensson tar plats i styrelsen för svensk utmanare inom cybersäkerhet

Karl-Henrik Sundström och Roland Svensson tar plats i styrelsen för svensk utmanare inom cybersäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Svenska Baffin Bay Networks tjänst skyddar företag och organisationer mot Internetattacker med hjälp av en molnbaserad och intelligent plattform.

Karl-Henrik Sundström och Roland Svensson tar plats i styrelsen för svensk utmanare inom cybersäkerhet 3Nu förstärks bolagets styrelse av två medlemmar med stor erfarenhet från expansiva företag och tjänster i teknikens framkant. Karl-Henrik Sundström axlar rollen som styrelseordförande och Roland Svensson går in som styrelseledamot. Befintliga styrelsemedlemmar kvarstår med representanter från befintliga ägare – och med EQT Ventures i spetsen.

Den globala marknaden för cybersäkerhet förutspås att bli värd närmare $400 miljarder år 2026 och marknaden för övervakade säkerhetstjänster bedöms växa med 18% varje år. Utöver webbtjänster och mobila applikationer har efterfrågan på skydd av distansarbetslösningar drastiskt ökat senaste kvartalet. I framtiden kommer Internet of Things och 5G möjliggöra mängder av tjänster som kräver en hög säkerhetsnivå på Internet.

För att accelerera den utveckling som Baffin Bay Networks nu står inför stärker de upp styrelsen med två tunga veteraner inom IT och internationell industri. Karl-Henrik Sundström, som nyligen lämnat rollen
som VD för Stora Enso tillträder som styrelseordförande. Han har tidigare haft många ledande befattningar i stora bolag som Ericsson och tog även nyligen plats i styrelsen för musikföretaget Tracklib.

“Baffin Bay är unika med sin kombination av försvar och underrättelse på Internet. Med en prenumerationsmodell för Security-as-a-Service och en partneranpassad affärsmodell utmanar Baffin Bay de stora och stelbenta aktörer som vi ser på marknaden idag och jag ser fram emot att påbörja ett långsiktigt samarbete.”, säger Karl-Henrik Sundström, tillträdande styrelseordförande för Baffin Bay Networks.

Roland Svensson kliver in som medlem i styrelsen. Roland arbetar som CTO och rådgivare hos Teracom. Han tillför gedigen erfarenhet inom IT, molntjänster, cybersäkerhet och internationell expansion, utifrån sina tidigare positioner och styrelseengagemang inom företag som Ericsson, Tail-F, Clavister och Oracle.

“Baffin Bay Networks erbjuder marknadsledande skydd mot cyberattacker men ger även användare detaljerad insikt i vem som attackerar och hur de attackerar. Med användning av maskininlärning kan ett hot mot en specifik kund ligga till grund för att motsvarande skyddsåtgärder kan användas för alla kunder, inom loppet av sekunder. Genom en portal kan kunden se trafik och hot i realtid och själv anpassa skyddet, vilket är långt ifrån hur de massmarknadstjänster, som erbjuds av operatörer och andra leverantörer, fungerar ” säger Roland Svensson, tillträdande styrelseledamot för Baffin Bay Networks.

Baffin Bay Networks har under de senaste åren fått förtroende att skydda flera mycket stora och krävande kunder. Företaget står nu inför en kraftig utveckling med teknologi, kundupplevelse och kunskapsspridning i fokus. Joakim Sundberg, grundare av Baffin Bay Networks, berättar att det både behövs bra skydd av digitala tjänster som är extraordinärt ansträngda just nu, men också en medvetenhet och förståelse kring vilka sårbarheter som kommer i och med det läge som vi just nu befinner oss i.

“Vi är i en känslig situation just nu då många företag tvingas balansera mellan att hantera ekonomiska prövningar och besparingar och att samtidigt inte göra sig sårbara för internethot som kan leda till ytterligare finansiella förluster. Med Karl-Henrik och Roland i styrelsen ser jag möjligheter att dels på bästa sätt göra vad vi kan för att hjälpa till i den här svåra situationen, och dels att med deras gedigna erfarenhet långsiktigt utvecklas och växa som företag.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>