Karin Apelman om tre remisser med stor betydelse för branschens framtid
Hem Nyheter Karin Apelman om remisser med stor betydelse för branschens framtid

Karin Apelman om remisser med stor betydelse för branschens framtid

Publicerat av: Redaktionen

För oss på FAR har det varit en intensiv start på det nya året.

Runt månadsskiftet januari-februari ska svaren på tre remisser med stor betydelse för branschens framtid lämnas in och i skrivande stund arbetar våra experter febrilt med att slipa på detaljerna.

Karin Apelman om tre remisser med stor betydelse för branschens framtid

Karin Apelman, VD och generalsekreterare på FAR skriver om viktiga frågor 2022. Foto: Christian Gustavsson

Det gäller LCE, Three pillars of corporate reporting och enklare regler för mikroföretag.

Hållbarhet är ett annat område där det sker viktiga förändringar, som i EU:s gröna taxonomi,  förändringar i årsredovisningslagen och EU-kommissionens förslag till direktiv om förändrad hållbarhetsrapportering, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Kvalitetsfrågorna är alltid högt upp på agendan.

Men kanske lite särskilt i år, för 15 december träder regelverket International Standards on Quality Management (ISQM) i kraft och många revisionsbyråer är redan i full gång med att planera för nya rutiner och tillämpningar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>