JYSKs kunder i Finland kan snart shoppa med mobilen – SEQR blir tillgängligt i samtliga JYSK-butiker

Seamless, noterat på Nasdaq OMX, har utökat samarbetet med JYSK. Seamless kommer framöver även att erbjuda sin digitala betallösning SEQR i 69 JYSK-butiker i Finland. I Sverige har 134 JYSK-butiker erbjudit SEQR-betalningar sedan september 2015. SEQR beräknas bli tillgängligt för JYSKs kunder i Finland i februari 2016.

– Mot bakgrund av den framgångsrika lanseringen av SEQR i våra svenska butiker är det här ett naturligt steg för oss, och vi är mycket glada över att kunna introducera SEQR till våra kunder här iimagesC1YPW00O Finland, säger Laura Kiianlinna-Tunkelo, VD för JYSK Finland.

Den digitala betallösningen SEQR är enkel och användarvänlig. Kunderna ansluter sitt bankkonto till SEQR-appen, och efter att ha skannat QR-koden i kassan slutförs betalningen genom ett par knapptryckningar på telefonen. Transaktionen är helt säker för kunden, eftersom ingen känslig data lagras i eller överförs från mobiltelefonen.

– Vi är mycket glimagesPXFHF643ada över att kunna erbjuda JYSKs kunder i Finland att handla med SEQR. Vårt utökade samarbete med JYSK internationellt visar att SEQR är den perfekta lösningen för handlare med verksamhet i flera länder. Med SEQR erbjuder vi ett säkert, bekvämt och prisvärt sätt att shoppa som gynnar både kunder och handlare, säger Peter Fredell, VD på Seamless.

SEQR innebär flera fördelar för kunderna utöver att det är bekvämt att betala med mobilen, bland annat marknadens mest gynnsamma bonusprogram, med upp till 3 procents återbäring på alla köp.

SEQR-kunder kan också skicka pengar till varandra, sälja varor genom att skapa digitala annonser i tjänsten MyShop och lägga ut dem på sociala medier, spara kvitton digitalt, ansluta sig till kundklubbar, betala för parkering och få digitala rabattkuponger och erbjudanden.

JYSK har 2 300 affärer i 41 länder och en årlig omsättning på 2,9 miljarder EUR. I Finland uppgick JYSKs omsättning under 2014 till 98,1 miljoner EUR.