JQ Bar är en av de fem finalisterna som kan vinna Bästa Nya Cocktail Bar i Sverige
Hem Livstil JQ Bar är en av de fem finalisterna som kan vinna Bästa Nya Cocktail Bar i Sverige

JQ Bar är en av de fem finalisterna som kan vinna Bästa Nya Cocktail Bar i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Sedan 2010 har Bartenders’ Choice Awards delat ut priser till landets bästa törstsläckare.

I början av januari avslöjades vilka barer som var nominerade till årets utmärkelser.

JQ Bar, belägen i Jacy’z Hotel & Resort i Göteborg som öppnade i november 2022, visade sig vara en av de nominerade i kategorin Bästa Nya Cocktail Bar i Sverige.

JQ Bar är en speakeasy-bar, tillgänglig för de gäster som har bokat en övernattning i ett av rummen som tillhör JQ och inbjudna gäster.

När man kliver in innanför den massiva mässingsdörren möts besökaren av en oval bar med en skyline som backdrop. Här kan gästerna sippa på drinkar tillverkade av Erik Wennerqvist, Alexander Lander Larsson och Emil Florentzon.

JQ Bar är en av de fem finalisterna som kan vinna Bästa Nya Cocktail Bar i Sverige”Det är en ära både för mig och mitt team att få ett erkännande av branschen så här tidigt.” säger Bar Manager Erik Wennerqvist. ”Vår ambition sedan dag ett har varit att skapa en unik och minnesvärd upplevelse för alla som besöker JQ. Att säga att vi brinner för sprit känns kanske lite lustigt men det är faktiskt sant. Vi har alla olika områden som vi har snöat in lite extra på och delar gärna med oss av vår kunskap till våra gäster. Alexander är en expert på agavebaserade spritsorter, Emil är specialiserad på rom av alla dess slag och jag är en sucker för amerikansk bourbon.”

”Det vore väldigt roligt om en bar utanför vår huvudstad skulle vinna och så klart extra roligt om just JQ skulle vinna.” avslutar Wennerqvist.

Bartenders’ Choice Awards Gala är en årlig händelse som firar excellence inom den nordiska barbranschen. Priset Bästa Nya Cocktail Bar i Sverige är en av de mest prestigefyllda kategorierna, som erkänner barer som har gjort en betydande inverkan på scenen under sitt första år av verksamhet. Att JQ efter bara två månader lyckats knipa en av de eftertraktade nomineringarna är anmärkningsvärt.

Bartenders’ Choice Awards Gala går av stapeln i Köpenhamn den 12 mars.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>