Johanna Cerwall tillträder som vd för Skandias bank

Från och med i dag är Johanna Cerwall utsedd till vd för Skandias bank. Johanna har varit tillförordnad vd för banken sedan slutet av april i år.

it-finans.se
Johanna Cerwall, VD för Skandias bank

– Johanna har en lång och bred erfarenhet inom bank, och har tidigare haft en rad chefspositioner. Detta i kombination med den erfarenhet Johanna har byggt upp på Skandia som COO och hennes insatser under tf-perioden gör att jag känner mig mycket trygg i att Johanna är rätt person att nu leda banken till nästa nivå – ökad lönsamhet, större kundbas och en ytterligare stabil grundplattform, säger Frans Lindelöw, koncernchef.

Johanna Cerwall har varit anställd i Skandia, med en roll i bankledningen, sedan januari 2015. Hon kom tidigare från Swedbank där hon under flera år var chef för produktområde låna och hon har även varit kreditchef för Swedbanks svenska bankrörelse.

– Bankens styrelse har ett mycket gott samarbete med Johanna. Hon har en gedigen kompetens och har gjort ett starkt jobb som tillförordnad vd för banken, därför är det naturligt att hon får förtroendet som vd, säger Niklas Johansson, styrelseordförande i Skandias bank.

– Jag vill att banken på bästa sätt ska ge sitt bidrag till Skandias strategiska förflyttning, och det känns fantastiskt roligt att få leda banken i detta spännande skede. Det går bra för oss på många sätt, men det är nu viktigt att vi kan visa att vi på ett uthålligt sätt kan leverera fler och goda kundrelationer, bra lönsamhet, ökad digitalisering och god regelefterlevnad, säger Johanna Cerwall.