Jäger tar Hellenius till Bankgirot

Ann Hellenius stiger på Bankgirots ledningsteam, som fortsätter att digitalisera den svenska betalmarknaden. Hellenius går från uppdraget som CIO i Stockholm stad till samma befattning på Bankgirot.

Jäger tar Hellenius till Bankgirot 1
Anne Hellenius, tillträdande CIO, Jeanette Jäger, vd Bankgirot

– Med Ann Hellenius i teamet kommer Bankgirot att kunna växla upp takten i arbetet med att skapa framtidens betalningslösningar eller ”Open Payments”. Jag ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med Ann, säger Jeanette Jäger, Bankgirots vd.

Ann Hellenius som utnämnts till European CIO of the Year 2016, har i sitt uppdrag i Stockholms stad skapat en tydlig övergripande långsiktig strategi både för IT och verksamheten. Hon har samtidigt blivit erkänd för sin framsynthet inom digitaliseringen av staden som snabbt givit effektivitet och konkret nytta i Stockholmarnas vardag. Ann är en erfaren förändringsledare och CIO som kommer att stiga rakt in i Bankgirots arbete med att ta realtidsbetalningar till nästa nivå.

– Att få jobba utifrån kundernas krav på snabba digitala tjänster i ett bolag som samtidigt har en samhällsbärande funktion – det är en nära nog unik kombination som känns riktigt spännande, säger Ann Hellenius.

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintech-bolag och har utvecklat många digitala betaltjänster som autogiro, e-faktura och betalningsplattformen ”Betalningar i realtid” som gör Swish möjligt. Genom konceptet ”Open Payments” ska Bankgirot fortsätta utveckla effektiva lösningar för betalmarknaden. Konceptet Open Payments omfattar både infrastruktur och tjänster som i framtiden ska ge nya realtidsbetalningar som möter kraven på enkelhet, tillgänglighet och säkerhet för kunderna.

– Jag ser verkligen fram emot att få bidra till framtidens betalningslösningar och jobba på Bankgirot med all den erfarenhet som finns i bolaget, säger Ann Hellenius.