Iver förvärvar ett IT-specialistbolag med tjänster inom containers, kunskapsbaserad drift och cybersäkerhet
Hem Säkerhet Iver förvärvar ett IT-specialistbolag med tjänster inom containers, kunskapsbaserad drift och cybersäkerhet

Iver förvärvar ett IT-specialistbolag med tjänster inom containers, kunskapsbaserad drift och cybersäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Nogui är en ledande leverantör av den senaste tekniken och tjänsterna inom privata molntjänster och kunskapsbaserad applikationsdrift.

Noguis kunder finns primärt inom hälsa och sjukvård.

Genom förvärvet stärker Iver sitt erbjudande inom moderna lösningar till vårdsektorn specifikt, men även för andra verksamheter med särskilt höga krav på applikationsdrift, informationssäkerhet och regelefterlevnad.

Nogui levererar tjänster baserade på de senaste teknikerna inom privata molntjänster och kunskapsbaserad applikationsdrift. Tjänster levereras till statliga verksamheter, som i sin tur levererar tjänsterna till landets olika regioner, men även direkt till enskilda regioner samt till flera privata IT-bolag som tillhandahåller tekniska plattformar för vård. Nogui ansvarar för flertalet IT-system och ett stort antal e-tjänster som används av tusentals vårdgivare och invånare. Tillsammans med sina kunder har Nogui bidragit till att accelerera digitaliseringen av den svenska vården. Noguis IT-miljöer är till stor del automatiserade vilket ger goda möjligheter att förena hög informationssäkerhet och regelefterlevnad med flexibla och snabba leveranser.

Genom förvärvet av Nogui stärker Iver sin position som den ledande leverantören inom digitalisering för företag med höga krav på kunskapsbaserad applikationsdrift, informationssäkerhet och regelefterlevnad. Ivers kompetens och erbjudande stärks bland annat inom programmerbar infrastruktur (IaC) och utvecklingsnära tjänster. Med förvärvet breddar Iver även sin kundbas med flera spännande kunder från såväl privat som offentlig sektor inom den prioriterade vertikalen vård och hälsa.

Iver förvärvar ett IT-specialistbolag med tjänster inom containers, kunskapsbaserad drift och cybersäkerhet

Carl-Magnus Månsson vd Iver och Patrik Dahlman vd Nogui

– Vi är imponerade över Noguis förmåga att leverera avtalsbundna, moderna tjänster till kunder inom vård och hälsa med höga krav på informationssäkerhet och den kompetens som finns inom bolaget. Iver och Nogui delar inte bara förmågan att leverera moderna lösningar, vi har också en samsyn när det gäller modern tjänsteutveckling som hjälper våra kunder att driva digital transformation. Vi ser fram emot att Nogui nu blir en del av Iver och att vi tillsammans hjälper våra kunder att stänga gapet mellan aspiration och implementation, säger Carl-Magnus Månsson, vd på Iver.

– Jag ser samgåendet med Iver som ett naturligt steg för att kunna möta ett växande behov hos våra kunder. Ivers starka kompetens och bredd inom infrastruktur som kod och säkra drift- och molntjänster kompletterar Noguis erbjudande, säger Patrik Dahlman, vd och grundare av Nogui.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>