IT-partner till kommunalt fastighetsbolag efter vunnen upphandling

Alingsås kommunalägda fastighetsbolag Alingsåshem äger och förvaltar hyresbostäder och lokaler för kommunal och kommersiell verksamhet.

Eva Sundberg och Robert Brandin på Alingsåshem, och Martin Hedlund på Candidator DGC

När Alingsåshem under 2018 slogs ihop med fastighetsbolaget Fabs som också var kommunalägt såg man utmaningar i IT-driften. Nu skulle IT-driften från två verksamheter bli en enhet, Alingsåshem ville hitta någon att outsourca till och Candidator DGC vann upphandlingen.

Alingsåshem upphandlade sin totala IT-drift och Candidator DGC var med och lämnade ett anbud på IT-drift. Alingsåshem har sedan tidigare arbetat med Candidator DGC i mindre utsträckning medan de själva har ansvarat för sin drift inom kommunen. Samarbetet utökades nu när Candidator DGC vann upphandligen och är total IT-leverantör till Alingsåshem.

Affären innebär total drift och Alingsåshems IT ligger nu på en stabil plattform som har en betydligt högre säkerhet än innan tack vare säkerhetscertifieringar som tier3 och PCI.

Candidator DGCs uppdrag innebär allt ifrån backup och säkerhetslösning till licensiering och konsultation.

”Det är klart att det är kul att vi får ett större åtagande i Alingsås, det visar att vi gör något som är bra. Det känns roligt att få leverera IT till ett kommunalt bolag här i Alingsås där Candidator är grundat och där vi verkligen känner oss som hemma. Att vi vinner en lokal upphandling i Alingsås kan vi lägga till som en milstolpe hos oss på Candidator DGC.” säger Martin Hedlund.

”Vi på Alingsåshem tycker det är extra roligt att det var leverantören i vår egen stad som vann upphandlingen. Det underlättar vårt viktiga samarbete med att ge våra medarbetare och hyresgäster snabb IT-support.” säger Eva Sundberg, chef för verksamhetssystem på Alingsåshem.

”Vi har precis genomfört ett klientjobb för Alingsåshem där vi uppdaterat alla medarbetares datorer. Det var en stor sak för Alingsåshem när 70 datorer uppdaterades med alla applikationer som medarbetarna behöver, det fick inte stoppa upp deras arbete. Vi genomförde arbetet en söndag och när de kom till jobbet på måndagsmorgon hade de allt samlat på sina datorer. Vi fick mycket positiv feedback på hur smidigt arbetet flöt på, Alingsåshem verkar nöjda med det vi gjort hittills vilket såklart känns riktigt roligt.” säger Martin Hedlund.