Hem Nyheter IT-Finans var på plats i Dallas-SAS Global Forum 2019

IT-Finans var på plats i Dallas-SAS Global Forum 2019

Publicerat av: Redaktionen

Fullspäckat schema när SAS Global Forum går av stapeln i Dallas, USA. Fokus ligger på hur vi på bästa sätt kan använda oss av dataanalys inom olika områden ett av dem var inom bank, finans för att skapa en bättre morgondag.

IT-Finans var på plats i Dallas-SAS Global Forum 2019 2

SAS vd Jim Goodnight

Mellan den 29 april till den 1 maj samlas ledande aktörer från hela världen inom olika sektorer för att samtala och utbyta erfarenheter om hur man genom avancerad analys ska kunna utvinna data för att på bästa sätt kunna förändra världen runt omkring oss. Huvudfrågan som ställs handlar om hur vi ska kunna transformera ”bits and bites” och genom analys tillgodogöra oss viktig data. Det handlar bland annat om klimatförändringar och hälsa likväl som om framsteg och utveckling inom teknologi.

Konferensen inleds av SAS vd Jim Goodnight som delar med sig av sina egna erfarenheter om hur digital analys hjälper oss att förändra världen till det bättre. Han lyfter vikten av forskning och att satsa på den nya generationen genom att inspirera barn för att i ett tidigt skede introduceras för teknik och programmering. Världen fylls med mer och mer data och nu är det upp till oss människor att visa hur vi på bästa sätt ska kunna använda oss av den digitala intelligens som omger oss.

SAS EVP, COO and CTO Oliver Schabenberger uppmanar företag att starta redan idag med nya projekt för digital utveckling och att se till att också lära oss att använda den data vi redan har. Med hjälp av experter och väl sammansatta team menar han att företag kommer att göra stora framsteg inom sina specifika områden.

Invigningen ger en hint om informativa dagar där man från scenen ber alla deltagare att passa på att utnyttja dagarna till max genom att nätverka, lära nytt och delge varandra erfarenheter. ”Tillsammans kan vi med hjälp av AI göra stora framsteg som gynnar människa och miljö” löd kontentan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>