IPsoft lanserar 1Bank: Conversational Banking med Amelia – världens mänskligaste AI

1Bank innebär ett förnyat sätt att se på kundservice: Bankerna kan stärka sina kundrelationer genom att tillhandahålla en intelligent, kognitiv, konversationsbaserad bankservice som förstår kundernas digitala behov och förväntningar – dygnet runt, oavsett var i världen de befinner sig.

IPsoft lanserar 1Bank: Conversational Banking med Amelia – världens mänskligaste AI 1IPsoft, ledande inom kognitiva AI-lösningar och automatiserade plattformar för stora företag och organisationer, släpper nu den första lösningen inom konverserande AI för banker, 1Bank™, baserad på intelligensen hos Amelia, av Everest Group rankad som den ledande virtuella agenten inom konversationsbaserad AI. Intelligensen i 1Bank är resultatet av 20 års forskning och ledarskap inom AI.

– 1Bank tillhandahåller den mänskligaste digitala kundupplevelsen på marknaden, byggd på den kunskap vi har fått genom att arbeta med sex av världens ledande banker med konversationsbaserad AI. Vi ger bankerna möjligheten att ge sina kunder en egen personlig bankman dygnet runt, säger Chetan Dube, VD på IPsoft.

Till skillnad från andra lösningar gör 1Bank långt mer än att bara att svara på vanliga frågor och löser självständigt komplexa kundbehov, förstår kundens avsikt och kan byta kontext mitt i en konversation. Dessutom möjliggör avancerad maskininlärning att 1Bank förbättras över tid, något som vässar användarupplevelsen.

– 1Bank är utformad att kunna implementeras oavsett kundservicestrategi och gör att europeiska banker kan förstärka sina kundrelationer och fortsätta bygga kundlojalitet. Vi har skapat en lösning som är enkel att integrera med befintlig teknik och som kan skapa starkare band till bankernas kunder, säger Per Ottosson, Chief Revenue Officer på IPsoft i Europa.

1Bank förstärker en banks relation till sina kunder genom att möjliggöra omedelbar, användarvänlig service 24 timmar om dygnet, året runt. IPsoft tillhandahåller löpande implementerings-tjänster för att säkerställa att lösningen uppfyller varje enskild banks specifika krav.

1Bank förbättrar kundupplevelsen genom att:

  • Uppmärksamma kunder om förfallna fakturor, proaktivt informera om inkommande räkningar och larma om täckning saknas för kommande betalningar. Dessutom flyta pengar mellan konton och fråga kunden om inkommande fakturor automatisk ska betalas på förfallodagen.
  • Rådge om och sätta upp rutiner för återkommande betalningar samt ordna så att olika betalningar görs från olika konton samt öppna och stänga konton.
  • Hjälpa kunder att hitta transaktioner.
  • Hjälpa till att utreda individuella och potentiellt bedrägliga korttransaktioner och starta processer för att bestrida dem, samt skaffa nya PIN-koder, skaffa kontoutdrag och ansöka om nytt kredit- eller betalkort.
  • Skapa kalenderpåminnelser när kunder bokat flyg och proaktivt påminna om relaterade åtgärder, som valutaväxling.

1Bank kan kommunicera med en banks kunder redan från start.

Etablerad bankterminologi används och kunderna kan kommunicera i och växla mellan valfria kanaler (web, mobilapp och telefon).

1Bank integrerar med befintlig teknik och befintliga gränssnitt. Lösningen kan läggas till befintliga applikationer för att ge kunderna snabbare och enklare åtkomst till den information och de tjänster de vill använda. Detta inkluderar mobilappar, web, kiosker och chatapplikationer som Facebook Messenger och Amazon Echo.

1Bank har inbyggda fördefinierade processer för Credit Card Processing och Account Management.

Terminologi och branschspecifik kunskap för konsumentbanker är förinstallerade i 1Bank. Lösningen förstå skillnaderna mellan olika sorters konton, betalningar, valutor och bankbegrepp, exempelvis digitala kontoutdrag och elektroniska betalningar.

1Bank är tränad I bankspecifika processer.

1Bank vet hur olika standardprocesser utförs I en bank. 1Bank kan exempelvis hitta information och skapa överföringar och vet vilka processer som ska användas om en kund tappat sitt kreditkort. Banken måste integrera 1Bank med sina egna system, men 1Bank behöver inte tränas i basprocesser som de nyss nämnda.

Sex av världens tio ledande banker använder system från IPsoft. 1Bank lanseras först på engelska. Andra språk, inklusive svenska, kommer senare.