Invigning av Trimbles Technology Lab på KTH den 5 maj
Hem Fastigheter Invigning av Trimbles Technology Lab på KTH den 5 maj

Invigning av Trimbles Technology Lab på KTH den 5 maj

Publicerat av: Redaktionen

Ett år efter den coronaanpassade öppningen av Trimbles Technology Lab på Kungliga Tekniska Högskolan kan lärosätet nu äntligen visa upp labbet publikt.

Här finns flera av Trimbles program- och hårdvaror för byggkonstruktion, infrastruktur och avståndsmätning tillgängliga för studenterna.

Den 5 maj kl 13.00 öppnar KTH upp portarna för Trimbles Technology Lab. Ett 20-tal lärosäten i världen har sedan 2016 tillägnats ett eget Trimble Lab och förra året var det Kungliga Tekniska Högskolans tur.

Invigning av Trimbles Technology Lab på KTH den 5 maj

Trimble Technology Lab på KTH. Foto: Adam af Ekenstam

På plats i labbet finns förutom Trimbles programvaror för arkitektur, konstruktion, infrastruktur och geospatial även hårdvaror såsom totalstation, GPS och skanner. Produkterna täcker in alla skeden i en byggprocess – från arkitektonisk integration till byggnader och infrastruktur samt även verktyg som används under produktionsfasen. Mjuk- och hårdvaruverktygen från Trimble nyttjas både i undervisningen, i projektarbeten och för forskning.

Utöver det fysiska labbet har både studenter och personal möjlighet att använda ett flertal av verktygen på distans.

– De senaste åren har vi haft ett tätt samarbete med KTH för att kunna starta upp Trimble Technology Lab, säger Tove Lindblad, Business Development Manager på Trimble Sweden. Det här laboratoriet kommer ge KTH:s studenter tillgång till avancerad teknologi vilket kommer att rusta dem väl för framtida arbetsuppgifter inom byggsektorn.

Muriel Beser Hugosson, skolchef för KTH:s skola för arkitektur och samhällsbyggnad, konstaterar att samarbetet med Trimble ger dem stora utbildnings- och forskningsmöjligheter.

– Med Trimble Technology Lab kommer vi att kunna ge framtida ingenjörer och arkitekter tillgång till den senaste tekniken under hela deras studietid, framhåller Muriel Beser Hugosson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>