Hem Teknik Investeringsplanen för Europa: EIB stöder Nexus Smart ID-lösning

Investeringsplanen för Europa: EIB stöder Nexus Smart ID-lösning

Publicerat av: Redaktionen

Europeiska investeringsbanken (EIB) och Nexus Group, en ledande leverantör av identitets- och säkerhetslösningar för fysisk och digital access, har ingått ett låneavtal på 29 miljoner euro.

Investeringsplanen för Europa: EIB stöder Nexus Smart ID-lösning 3Genom det här lånet kan Nexus utveckla produkter för identitets- och accesshantering i ännu snabbare takt. Överenskommelsen möjliggjordes genom Europeiska fonden för strategiska investeringar (Efsi), som utgör den centrala pelaren i Investeringsplanen för Europa. Den senare lanserades av EIB-gruppen och Europeiska kommissionen för att öka den europeiska ekonomins konkurrenskraft.

Nexus har tagit fram en lättadministrerad lösning som låter organisationers användare identifiera sig visuellt, logga in, öppna dörrar, signera transaktioner, betala och göra säkra utskrifter – med ett enda Smart ID. Den digitala identiteten finns oftast på ett kort, men mobil-ID:n och andra identitetsbärare kan också användas. Smart ID-lösningen används också för sakernas internet för att utfärda och hantera tillförlitliga digitala identiteter för saker, vilket gör det möjligt att skydda deras kommunikation.

Avtalet med Nexus är speciellt eftersom det utnyttjar EIB:s nya riskbaserade skuldinstrument, som är ett långsiktigt lån kombinerat med en ersättningsmodell som baseras på företagets resultat. Alla sådana transaktioner bidrar till att stärka låntagarens ekonomiska kapital utan att de befintliga investerarnas andelar späds ut.

”Den digitala och den analoga världen närmar sig varandra allt mer. Nexus har teknik i världsklass och är i en unik position att möjliggöra konvergens mellan fysisk och digital access”, säger Alexander Stubb, EIB:s vicepresident med ansvar för EIB:s finansieringsverksamhet i de nordeuropeiska länderna. ”Jag är glad över att Investeringsplanen för Europa ger EIB möjlighet att öka sina investeringar i höginnovativa företag som Nexus, eftersom det gör det möjligt för Sverige och Europa att kunna hålla jämna steg med den snabba digitala utvecklingen.”

”Kapitalet innebär att Nexus teknik kommer att kunna rullas ut ännu snabbare i nya tillämpningar. Men signalen det här sänder till våra partners, kunder och användare är lika viktig. Att få stöd av EIB är en kvalitetsstämpel. EIB:s stöd är resultatet av en mycket noggrann företagsbesiktning, där de har granskat oss och vår potential från alla möjliga vinklar”, säger Lars Pettersson, VD för Nexus.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>