Insurtech-bolaget Pensure gasar – tar in närmare 6 miljoner

Stockholmsbaserade Pensure har utvecklat en digital plattform där företag enkelt kan teckna och hantera sina tjänstepensioner.

Insurtech-bolaget Pensure gasar – tar in närmare 6 miljoner 1
Pensures grundare: Ervin Fazlic, Mikael Claesson och Lars-Ola Hahlin

Pensure erbjuder Sveriges mest prisvärda tjänstepension med besparingar på ca 24% jämfört med konkurrenterna*. Inför lanseringen tar bolaget in 5.6 miljoner kronor från de befintliga ägarna och Wellstreet Ventures Fund I.

Pensionsindustrin har under 2000-talet genomgått en stor transformation, där allt fler stora bolag, genom upphandlingar, får tillgång till lägre priser för sina tjänstepensioner. Dock finns inte en sådan möjlighet för den uteslutande majoriteten av små- och medelstora företagen – särskilt de som inte omfattas av kollektivavtal. Småföretagarna betalar än idag försäkringsbolagens ordinarie avgifter. Detta vill bolaget Pensure ändra på.

Pensure erbjuder en enkel och användarvänlig plattform där företag får tillgång till Sveriges mest prisvärda tjänstepensioner med besparingar på ca 24%*. Pensures kunder får tillgång till tjänstepensioner helt utan försäkringsavgifter och erbjuds rabatt på de underliggande fonderna, vilket innebär en betydligt högre pension i jämförelse med konkurrenterna.

Bakom Pensure står grundarna Mikael Claesson (CEO), Lars-Ola Hahlin (CFO) och Ervin Fazlic (CBDO). Mikael Claesson är en veteran inom pensionsbranschen med över 30 års erfarenhet från Stenbecksgruppen och Svensk Handel. Mikael har tidigare varit medgrundare och vd för Movestic (f.d. Moderna Försäkringar Liv), samt vd för SH Pension (Svensk Handel). Lars-Ola Hahlin är försäkringsmatematiker som innehaft flertalet ledande befattningar inom Movestic samt varit vd för Svensk Handel Fondförsäkring.

Sedan verksamhetens start 2018, har bolaget ingått partneravtal med Småföretagarnas Riksförbund och bokföringsstartupen Bokio, samt tagit in 5 mkr för att finansiera techutvecklingen. Plattformen har varit i betafas sedan maj 2019 och har i dagsläget ett hundratal kundföretag. Nu, ett år senare, lanseras Pensure på bredare front.

– Vi vill utmana pensionsmarknadens jättar med en modern teknik och en disruptiv prismodell som ger en högre pension. Det ska vara våra kunders anställda som ska leva på pensionen – inte mellanhänderna och försäkringsbolagen. Vi har utvecklat en fantastisk tjänst som har testats i över ett år. Nu är vi redo att gå vi i nästa fas med stort fokus på uppskalning och tillväxt, säger Mikael Claesson, medgrundare och vd på Pensure.

I samband med lanseringen, genomför bolaget ennyemission på 5,6 miljoner kronor. Utöver de befintliga ägarna, där grundarna och affärsängeln och hockeylegenden Mattias Weinhandl ingår, tillkommer Wellstreet som ny investerare. Pensure blir därmed den första investeringen i Wellstreets första fond Wellstreet Ventures Fund I och kommer att ingå i acceleratorprogrammet Wellstreet Fintech Loft i samarbete med bland annat molnbolaget Amazon Web Services.

Armando Coppola, Wellstreets senaste partner och Head och Fintech kommer att tillträda som ny styrelseledamot i Pensure. Armando har över 13 års erfarenhet inom finans och försäkring, bland annat som partneransvarig på Avanza och kommer närmast från en roll som försäljningschef på Nordnet Bank.

– Pensure har lyckats skapa en digital pensionslösning för både rådgivning och administration, vilken ger småföretagare samma möjligheter och priser som storbolagen får efter omfattande upphandlingar. Jag ser fram emot att få jobba med detta kunskapsrika team inom ramarna för Fintech Loft och Wellstreet, säger Armando Coppola.