Hem Nyheter Infosoc lanserar juridisk rättsdatabas inom skuldsanering

Infosoc lanserar juridisk rättsdatabas inom skuldsanering

Publicerat av: Redaktionen

Det är en obligatorisk uppgift för kommunen att lämna ekonomisk rådgivning till skuldsatta personer.

Infosoc lanserar juridisk rättsdatabas inom skuldsanering 2

Infosoc lanserar i början av 2019 en juridisk rättsdatabas som riktar sig till kommunernas budget- och skuldrådgivare.

Skyldigheten gäller även under ett skuldsaneringsförfarande och till dess att en beviljad skuldsanering eller F-skuldsanering är helt avslutad. Bestämmelsen finns sedan den 1 november 2016 i socialtjänstlagen. Kommunen ska förvissa sig om att den som arbetar som rådgivare har den utbildning och erfarenhet som krävs för uppdraget samt ge möjlighet till fortbildning.

Infosoc rättsdata AB lanserar i början av 2019 en ny rättsdatabas inom skuldsanering. Det är ett smidigt och enkelt juridiskt verktyg för att hålla sig uppdaterad inom området. Med rättspraxis, omvärldsbevakning, enklare juridisk rådgivning samt personlig service hoppas Infosoc kunna ge stöd och underlätta rådgivningen för kommunernas budget- och skuldrådgivare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>