Increasor förvärvar redovisningsbyrå
Hem STARTUP Increasor förvärvar redovisningsbyrå

Increasor förvärvar redovisningsbyrå

Publicerat av: Redaktionen

Increasor Tech Invest AB (publ) meddelar att man den 17 augusti har slutfört förvärvet av samtliga aktier i en redovisningsbyrå.

Tillträdet sker per 1 september.

Rörelsen flyttas omgående över till nytt bolag som kommer att verka under firmanamnet Increasor Accounting AB. Köpeskillingen fastställdes till 1 MSEK vilken kommer att erläggas säljarna genom en riktad emission till teckningskursen 10 SEK per aktie. De nya aktierna är belagda med lock-up för säljaren. Byrån omsätter vid övertagandet cirka 3 MSEK med lönsamhet.
Ytterst ansvarig för det nya bolaget i koncernen blir Liisa Anttila, koncernens Financial Controller.

Increasor förvärvar redovisningsbyråTidigare verksamhetsansvarig för redovisningsbyrån, Jan Trotter kommenterar affären:-”Det känns väldigt bra att lämna över det jag byggt upp till en så innovativ och framåtlutad organisation som Increasor. Det är min absoluta övertygelse att Increasor kommer att förädla och effektivisera verksamheten. Byrån idag har stabila kunder och lojala medarbetare, en bra grund att bygga på!”

Andreas Trouin, VD för Increasor Tech Invest kommenterar förvärvet: -”Det är med en oerhörd glädje vi kan konstatera att vårt första förvärv är genomfört och att våra nya medarbetare i detta nu håller på att installera sig i våra lokaler. Just redovisning är något vi har scoutat aktivt under hela detta år, men först nu har vi hittat det rätta objektet. Anledningen till att vi scoutat just redovisningsbyråer är att det är en vital del av den infrastruktur som vi håller på att bygga upp för våra inkubatorbolag. Jag ser med tillförsikt fram emot att inlemma Increasor Accounting i vår verksamhet. Det här är bara det första steget mot en helt ny era för Increasor!” avslutar Trouin.

Omsättningsmålet kvarstår
Increasors omsättningsmål om 70 MSEK under 2021 och där ca 70 % ska komma från förvärv och resterande från den organiska verksamheten, står fast.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>