Hem Nyheter IKC Fonder nominerade i två kategorier på Morningstar Fund Awards 2020

IKC Fonder nominerade i två kategorier på Morningstar Fund Awards 2020

Publicerat av: Redaktionen

IKC Fonder nominerade i två kategorier på Morningstar Fund Awards 2020

IKC Fonder nominerade i två kategorier på Morningstar Fund Awards 2020 2

IKC Fonder nominerade i två kategorier på Morningstar Fund Awards 2020

Den 9 mars kommer Morningstar, världens största fondanalysföretag, att utse de bästa fonderna som säljs i Sverige. Sex kategorier har valts ut som anses vara särskilt intressanta för svenska fondsparare och där det dessutom finns gott om skickliga förvaltare. I dessa har Morningstar granskat de historiska prestationerna under de senaste fem kalenderåren med tonvikt på 2019, samt justerat för skillnader i risktagande så att jämn värdeutveckling premieras, för att hitta de fonder som presterat bäst.

För andra året i rad har IKC Fonder nominerats i två av de sex kategorierna av Morningstar.
IKC Avkastningsfond är nominerad som bästa fond i kategorin ”Best SEK Corporate Bond Fund”
och IKC Sverige Flexibel som bästa fond i kategorin ”Best SEK Allocation Fund”. 2019 vann dessutom IKC Avkastningsfond priset som bästa företagsobligationsfond.

”Vi är naturligtvis både glada och stolta över båda nomineringarna. Att vi lyckas upprepa fjolårets prestation är verkligen ett kvitto på att vi levererar en riktigt bra förvaltning till våra andelsägare. Framgångarna bygger på motiverade medarbetare som tillåts gå sin egen väg och ett långsiktigt arbete med att utveckla och förfina vår investeringsfilosofi och process.

Under fjolåret vann IKC Avkastningsfond priset som bästa ”SEK Corporate Bond Fund” i Morningstar Fund Awards 2019 och priset som bästa ”Bond Fund SEK” över både 3 och 5 år på Lipper Fund Awards from Refinitiv 2019.

Våra fonder finns numera valbara på de flesta plattformar och vi arbetar kontinuerligt med att öka vår närvaro i marknaden, säger Hans Andersson vd IKC Fonder.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>