Nu startar idétävlingen jagharenidé.nu
Hem Event Nu startar för åttonde gången idétävlingen jagharenidé.nu

Nu startar för åttonde gången idétävlingen jagharenidé.nu

Publicerat av: Redaktionen

För åttonde gången arrangerar BizMaker idétävlingen jagharenidé.nu.

Nu kan idébärare i Västernorrland lämna in sitt bidrag under tävlingsperioden som pågår från den 17 januari till den 20 februari 2022. 

Nu startar idétävlingen jagharenidé.nu

Ewa Sandeheim

Jagharenidé.nu är tävlingen som hittar idéer med potential och ger idéägare chansen att utveckla produkter och tjänster vidare. Alla som bor och verkar i Västernorrland och har fyllt 18 år kan lämna in ett eller flera bidrag.

– Tävlingen vänder sig till både privatpersoner och företag. Det behövs ingen färdig prototyp eller affärsmodell, det räcker med en idé, säger Ewa Sandeheim, projektledare på BizMaker.

En lång rad idéer har prisats sedan tävlingen genomfördes för första gången 2007 och mer än 1000 idéer har lämnats in till tävlingen genom åren. Några exempel är halkskydd för rullatorer, en applikation för digitala visitkort, en termos som fixar nybryggt kaffe och en liten mojäng som får adventsstjärnor att hänga rakt i fönster.

– Det är fem år sedan vi senast genomförde jagharenidé.nu och därför tror vi att många har samlat på sig goda idéer, inte minst under pandemin. Vi hoppas på rekordstort deltagande från Västernorrlands alla kommuner, säger Ewa som betonar att det finns många drivna, modiga och innovativa personer i vår region som nu får chansen att utveckla sina idéer.

Två vinnare kommer att tilldelas priset bästa produkt och bästa tjänst. Vinsten i de två priskategorierna är stöd och affärsrådgivning från experter inom olika områden, för ett värde upp till 25.000 kronor per vinnande tävlingsbidrag.

– Vi har ett brett nätverk och coachingen anpassas individuellt. De vinnande bidragen har möjlighet till experthjälp med allt från marknadsföring, juridik, teknikkunskap eller annan expertis, säger Ewa.

Lämna in ditt bidrag på jagharenide.nu under tävlingsperioden som pågår från den 17 januari till och med den 20 februari. Alla bidrag är anonymiserade och det är fritt fram att delta med flera bidrag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>