Identifiera en bedräglig ägare bakom företaget. Fintech-bolaget Inyett och Vembi Ägarinformation nu i unikt samarbete.

Att ”känna sin leverantör” genom att identifiera ägaren bakom företaget skapar bättre förutsättningar för att slippa utsättas för bedrägerier och ekonomiska brott.

Identifiera en bedräglig ägare bakom företaget. Fintech-bolaget Inyett och Vembi Ägarinformation nu i unikt samarbete. 1
Henrik Lehmann, Commercial Director Vembi ÄgarinformatioN AB (t.v.) och Tommie Holmertz, CMO Inyett (t.h.)

Fintech-bolaget Inyett använder nu Vembi Ägarinformation för att identifiera ägarna bakom Sveriges onoterade aktiebolag.

Bedrägerier och ekonomisk brottslighet mot företag genomförs allt oftare av personer med ett företag som skydd. Bakom aktiebolaget kan anonyma ägare gömma sig,med syfte att begå brott.

Det kan handla om en anställd med inköpsrätt som utöver sin anställning samtidigt är ägare i ett aktiebolag. Därifrån fakturerar personen organisationen för att på ett bedrägligt sätt tjäna pengar vid sidan av. Det kan också handla om kriminella nätverk där personer ofta har sitt engagemang i flera bolag samtidigt, men där bara enstaka hunnit klassificerats som bluffbolag.

Tommie Holmertz, CMO på Inyett berättar,

– Med ägarinformation från Vembi kan Inyett avslöja om personer inom den egna organisationen också är ägare i andra bolag. Bolag som kanske agerar leverantör, eller konkurrerar inom samma bransch. Med uppgifter om personerna bakom leverantören, kan Inyett som första aktör uppmärksamma nya bedrägliga mönster hos företag i ett tidigt skede, bortom de verktyg som finns idag.

Henrik Lehmann, Commercial Director på Vembi Ägarinformation fortsätter,

– Vembi har länge följt Inyett och konstaterar att bolaget på kort tid har utvecklats mycket positivt. Med sina unika tjänster har Inyett ett erbjudande till marknaden som få andra kan matcha, samtidigt som man på kort tid integrerat och utvecklat samarbeten med andra mycket välrenommerade bolag. Ägarinformationen från Vembi kommer att bli både uppskattad och väl nyttjad av Inyetts kunder, och vi är stolta att få samarbeta med Inyett i bolagets fortsatta expansion, nu också utanför Sveriges gränser, avslutar Lehmann.