Idag publicerar Redeye sin första analys av Waystream
Hem IT-Finans Trender Idag publicerar Redeye sin första analys av Waystream

Idag publicerar Redeye sin första analys av Waystream

Publicerat av: Redaktionen

Redeye inleder härmed bevakning av Waystream. Waystream är ett svenskt bolag som säljer accesswitchar och edge routrar för bredbandsnätverk baserade på fiber. Analysen går igenom Waystreams strategi och verksamhet samt marknaden som helhet för att bättre förstå bolagets produkt och dess konkurrensfördelar. Som vanligt i en Redeye-analys ligger fokus på långsiktig vinstpotential för företaget eftersom det mer än något annat skapar värde för den långsiktiga investeraren.

imagesWaystream har historiskt fokuserat på försäljning med Sverige och Danmark som huvudmarknader. Bolaget lanserar nu en ny produktplattform MPC480 och har en internationell expansion som mål de närmsta åren. Dessa faktorer är de stora värdedrivarna när vi blickar framåt. I vårt base-case räknar med vi med en CAGR på 17 procent för försäljning och en genomsnittlig EBIT-marginal på 11 procent under perioden 2015-2025. Vårt värderingsintervall Fair Value Range indikerar ett värde mellan Bear Case på 7 kronor och Bull Case på 20 kronor per aktie där det mest sannolika Base Case uppgår till 14 konor per aktie.

Redeyes metodik bygger på att hjälpa investerare att själva ta kloka beslut. Vi ger aldrig enkla rekommendationer av typen ”köp”, ”håll” eller ”sälj”, utan vi redovisar i stället vår bedömning i form av en Rating i tre delar där vi identifierar Catalyst Potential som kan påverka värdet framåt, bedömer Company Quality inom fem olika områden och ger en Fair Value Range, ett värderingsintervall med Base, Bull och Bear-case baserade på uppskattningar av diskonterat kassaflöde i tänkbara framtidsscenariers. Base representerar ett scenario på ett par års sikt som varken är alltför optimistisk eller pessimistisk. Bull är ett scenario som är optimistiskt men fortfarande sannolikt, på samma sätt som Bear Case är ett scenario som är pessimistisk men inte orimligt.

Den fulla analysen av Waystream finns tillgänglig för nedladdning på http://beta.redeye.se/company/waystream-holding/484667/waystream-tillvaxtresan-tar-sin-borjan#company-navigation

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>