Hem Fastigheter UC, bankerna och mäklarorganisationerna lanserar Tambur – Ny unik tjänst revolutionerar mäklarbranschen

UC, bankerna och mäklarorganisationerna lanserar Tambur – Ny unik tjänst revolutionerar mäklarbranschen

Publicerat av: Redaktionen

UC, bankerna och mäklarorganisationerna lanserar den 12 april en ny, unik tjänst som kommer revolutionera bank- och mäklarbranschen radikalt.

UC, bankerna och mäklarorganisationerna lanserar Tambur - Ny unik tjänst revolutionerar mäklarbranschen 3UC knyter samman banker och mäklare i en digital tillträdesportal. Tjänsten, som heter Tambur, kommer förenkla och effektivisera tillträdesprocessen när det gäller administration och kommunikation i samband med bostadsköp – både för köpare, säljare och mäklare.

UC, bankerna och mäklarorganisationerna lanserar Tambur – en unik tjänst som knyter samma banker och mäklare. Tambur knyter samman banker och mäklare för radikalt effektivare tillträden vid bostadsköp. Tambur kommer att ge mäklare och banker alla de korrekta uppgifter som behövs för att genomföra en bostadsaffär, så att inga överraskningar dyker upp vid tillträdet. Dessutom förväntas antalet telefonsamtal och e-post minimeras.

– Jag är oerhört stolt över att kunna erbjuda denna unika digitala tjänst till marknaden. En bostadsaffär ska vara enkel och utan överraskningar för både köpare, säljare, bank och mäklare. Genom vårt samarbete med mäklare och banker har vi lyckats skapa portalen Tambur, som kommer effektivisera tillträdesprocessen, säger Oskar Bjursten, affärsområdeschef för kreditupplysningstjänster på UC.

Sekretessen är central för Tambur

Eftersom banksekretess och personuppgiftssekretess är central för Tambur, har uppgiften att samordna systemet gått till UC, med över 40 års erfarenhet av att hantera kreditinformation. Säkerheten handlar dels om att konfidentiella uppgifter hanteras korrekt, vilket sker bättre i ett slutet system än som idag via e-post eller telefon, och dels om att faktauppgifter ska vara både korrekta och kompletta. Slutskedet av många bostadsaffärer präglas ofta av tidspress vid sammanställningen av olika uppgifter och det är inte ovanligt att de måste justeras. Tambur eliminerar felkällorna.

Bakgrundsinformation

Tjänsten är framtagen genom ett samarbete mellan UC, bankerna, Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet.

UC garanterar att konfidentiella uppgifter hanteras korrekt. En viktig projektförutsättning har varit att utveckla Tambur med standardiserade gränssnitt så att mäklarbyråernas befintliga system kan integreras mot Tambur i en senare version. UC har utvecklat portalen i samverkan med åtta bolånebanker, mäklarorganisationerna Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet samt Bankföreningen*. Tillträdesportalen Tambur är idag tillgänglig för alla registrerade handläggare och mäklarassistenter hos alla mäklare och bolånebanker i Sverige.

Besök www.uc.se/tambur för mer information.

* Bolånebankerna är Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SBAB, SEB, Skandiabanken och Swedbank.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>