Hypotekets bolån blir klimatneutralt
Hem Nyheter Hypotekets bolån blir klimatneutralt

Hypotekets bolån blir klimatneutralt

Publicerat av: Redaktionen

Hypoteket tar nu nästa steg i hållbarhetsarbetet och kompenserar för den klimatpåverkan det innebär när kunder tar bolån hos Hypoteket. Därmed blir Hypotekets bolån helt klimatneutrala.

Hypotekets bolån blir klimatneutraltEffektiv resursanvändning har varit centralt för Hypoteket sedan lanseringen i mars 2018. Hypotekets ambition är bygga en innovativ, digital och hållbar verksamhet utan fysiska kundkontor. Hypoteket var den första aktören att erbjuda en helt digital bolån där allt från låneansökan till underskrift av lånehandlingar sker digitalt. Som resultat förbrukas mindre papper och kunder behöver inte resa till fysiska möten, vilket sparar både tid och miljö.

– Att driva på digitaliseringen inom branschen har varit viktigt för oss sedan start, både för att hålla en god effektivitet och för att det är mer hållbart. Vi uppskattar att handläggningen av ett bolån hos oss förbrukar ungefär 5% av mängden papper som motsvarande process hos en traditionell bank, säger Carl Johan Nordquist, VD på Hypoteket.

Tillsammans med hållbarhetsrådgivaren South Pole har Hypoteket genomfört en kartläggning av verksamheten och klargjort vilken klimatpåverkan verksamheten medför.

– Vi kommer att fortsätta fokusera på hållbarhet och utveckla vårt hållbarhetsarbete framöver, säger Carl Johan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>