Huawei inviger nytt innovationslabb för digital ekonomi och säkerhet i Helsingfors
Hem Säkerhet Huawei inviger nytt innovationslabb

Huawei inviger nytt innovationslabb

Publicerat av: Redaktionen

Invigningen av Huaweis nya Fin²Sec (Digital Finance and Security Innovation Lab) närmar sig.

Fin²Sec är ett initiativ som adresserar de digitala utmaningarna för banker, finansiella institut och betalningstjänster i Europa.

Genom initiativet kommer Huawei att söka samarbeten med aktörer inom finansbranschen för att accelerera utvecklingen. Den 28 september invigs nya Fin²Sec vid en ceremoni i Helsingfors, Finland.

Genom att etablera ett innovationscenter i Helsingfors siktar Huawei på att utveckla såväl branschstandard som produkter och tjänster som är bättre anpassade för dagens behov. Det övergripande målet är att kunna erbjuda säkra, digitala finansiella tjänster samt förbättrade betalningsprocesser till personer, hem och organisationer – för att göra allt som har med finans, bank och/eller betalning så enkelt och tillgängligt som möjligt.

I arbetet med att lansera Fin²Sec har Huawei arbetat nära Aalto-universitetet och Helsingfors Universitet. Därtill har Huawei även bjudit in pan-europeiska banker, fintech-företag samt standardiserings- och branschinstutioner. Deras expertis, insikter och kunskaper gällande deras befintliga utmaningar kommer att vara i fokus för labbet.

– Om vi inte börjar samarbeta för att stärka det finansiella ekosystemet, kommer det framöver bli en stor utmaning att lyckas erbjuda säkra, digitala tjänster och produkter till människor på ett lättillgängligt sätt. Inte minst för de som är obekanta eller känner sig obekväma med den digitala transformationen. Syftet med labbet är dels att skapa nya koncept, dels att dela erfarenheter, utmaningar och främja framgångsrika initiativ, samt affärsmodeller som kan användas inom finans-, bank- och betalningssektorn, säger Adam Rybusiewicz, chef för Financial Vertical Eco-Development and Partnerships CEE, Nordics and Turkey på Huawei Consumer Business Group.

Huawei har tidigare lanserat liknande projekt med säkerhet i fokus – projekt som på ett tydligt sätt bidragit till innovation. Ett exempel är Huaweis digitala bilnyckelfunktion, en NFC-baserad app som låter föraren låsa, låsa upp samt starta sin bil med sin smarta telefon.

Huawei inviger nytt innovationslabb för digital ekonomi och säkerhet i Helsingfors– Huaweis forskningscenter i Finland har arbetat med enhetssäkerhetsfunktioner i nästan ett decennium nu vilket resulterat i flertal tillförlitliga säkerhetstjänster såsom Huawei Pay, WeChat Pay, bilnycklar och autentiseringslösningar i Huaweis smarta telefoner. Vi ser fram emot att få dela med oss av vår expertis och promota våra enhetssäkerhetsfunktioner till Fin²Sec-ekosystemet tillsammans med våra universitetspartners, säger Jan-Erik Ekberg, chef för Helsingfors System Security Lab (HSSL) på Huawei.

Labbet kommer att invigas den 28 september 2021 i Helsingfors, Finland. Under invigningen kommer Huawei och olika aktörer från bank- och finansvärlden att diskutera några av finansbranschens mest aktuella säkerhets- och integritetsutmaningar som Fin²Sec-labbet kommer att tackla, samt de senaste trenderna inom digitala banker, betalningar och Open Banking.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>