Hem Event Huawei Enterprise: ”win-win”-partnerskap gav stor tillväxt 2018

Huawei Enterprise: ”win-win”-partnerskap gav stor tillväxt 2018

Publicerat av: Redaktionen

Huawei Enterprise ökade sin försäljning med 36% i Sverige förra året.

Huawei Enterprise: ”win-win”-partnerskap gav stor tillväxt 2018 4

3 Step IT Sweden AB – Financial Partner of the Year

Under måndagen anordnade de sin första partner summit – Huawei Horizon i Stockholm. Där presenterades bland annat det nya partnerprogrammet och kanalstrategin för att ytterligare stärka det långsiktiga samarbetet med partners då alla affärer görs via dem.

Genom ett ”Win-win”-partnerskap vill Huawei Enterprise utöka sin verksamhet i Sverige, som är en prioriterad marknad i Norden. Under de kommande tre åren kommer Huawei Enterprise att investera och växa tillsammans med partners med ny värdefull expertis, vilket omfattar: Kanalpartner, Solutionpartner, Servicepartner, Socialpartner, Finansieringspartner och Utbildningspartner.

Ökad försäljning ger partners en hållbar och stabil tillväxt

Norden, särskilt Sverige, är ledande när det gäller förutsättningar som underlättar för digital transformation. I Digital Transformation Enablers’ Index ligger Sverige på tredje plats med 77,7 poäng av 100. Genomsnittet för EU-länder är 49,2 poäng. Enligt Forresters europeiska Tech Market Outlook ökade IT-investeringarna i Norden med 4,8 procent under 2017 jämfört med föregående år och beräknas nå 66 miljarder euro, dubbelt så mycket jämfört med andra europeiska länder som Tyskland och Storbritannien.

Huawei Enterprise: ”win-win”-partnerskap gav stor tillväxt 2018 5

Savecore AB – Growth Partner of the Year

– Vi förväntar oss att IT-investeringar i regionen och i Sverige kommer att öka och vi vill bidra till denna möjlighet. Vårt intäktsmål är att öka med 100% i Sverige under 2019. Vi går snabbt framåt och är det rätta valet för partners som vill utveckla sin affärsverksamhet. Vårt partnerskap bygger på enkla och transparenta regler. Så samarbetar vi redan med över 100 partners i Sverige, säger Linda Liang, VD för Huawei Enterprise Business Group i Sverige.

Även om Huawei Enterprise ser stor potential, särskilt inom ISP och offentlig sektor, levererade företaget förra året lösningar till andra industrier som tillverkning, utbildning, detaljhandel, sjukvård samt mellanstora och småföretag. Bland annat tecknade Huawei Enterprise kontrakt med Bahnhof, en av Sveriges ledande internetleverantörer.

 

Vinnare av priset Gulddraken till bästa partners

Under konferensen presenterade Huawei sitt helt nya partnerpris – Gulddraken. Kategorierna för priset var Solution Partner of the Year, Growth Partner of the Year, Financial Partner of the Year och Service Partner of the Year. Vinnarna är:

Growth Partner of the Year – Savecore AB (Sundsvall)
Financial Partner of the Year – 3 Step IT Sweden AB (Linköping)
Service Partner of the Year – Fiberdata AB (Gävle)
Solution Partner of the Year – Coromatic AB (Stockholm)

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>