Hem Fastigheter Hollywoodteknik tar bostadsupplevelsen till nästa nivå

Hollywoodteknik tar bostadsupplevelsen till nästa nivå

Publicerat av: Redaktionen

Med teknik liknande den som används i Hollywoods 3D-filmer kommer svenska hyresgäster och bostadsköpare snart att få en ännu bättre känsla av sina blivande lägenheter, trots att husen ännu inte är byggda.

Hollywoodteknik tar bostadsupplevelsen till nästa nivå 2

Svenska wec360° i samarbete med Epic Games inför stor tekniksatsning

Det är resultatet av det stora teknikskifte som branschledande svenska 3D-byrån wec360° nu gör i ett partnerskap med Epic Games och deras plattform Unreal Engine, för att utveckla ännu mer verklighetstrogna visualiseringar.

wec360° har under de senaste åren haft stora framgångar på den svenska marknaden för 3D-visualiseringar för bygg- och fastighetsbolag. Nu byter företaget sin tekniska plattform och satsar på Unreal Engine, för att framställa 3D-bilder och ‑modeller i bland annat VR (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality). Det innebär att man kan utnyttja alla de möjligheter till mycket realistiska bostads­visualiseringar som verktyget erbjuder, ett arbetssätt som påminner mycket om hur filmbolagen i Hollywood producerar 3D-filmer.

Unreal Engine är en av de ledande tekniska plattformarna inom såväl filmproduktion som utveckling av dataspel för olika platt­formar och andra VR-tillämpningar.

– Bytet av plattform innebär att vi nu kan ta utvecklingen av 3D-visualiseringar till en ny och ännu högre nivå. Vi kan både effektivisera vårt produktionsflöde och ytterligare öka kvaliteten på våra produktioner. I slutänden kommer det bostadsköparna tillgodo, eftersom de därmed får ett ännu bättre beslutunderlag och kan fatta tryggare beslut, säger Per Hjaldal, utvecklingschef på wec360°.

I samband med bytet utökar wec360° också sin närvaro till att omfatta även Warszawa, där man anser att den ledande kompetensen kring Unreal Engine finns. För att hitta och rekrytera de absolut bästa 3D-artisterna och utvecklarna, arrangerar wec360° och Epic Games tillsammans den stora VR-konferensen ”Warsaw2018 – International UE4 VR Masterclass” den 21 april i Warszawa. Talare från tunga aktörer inom industrins hetaste områden kommer för att berätta och instruera om teknikskiftet som Unreal Engine möjliggör. I anslutning till konferensen arrangerar wec360° och Epic Games tillsammans också en utmanande VR-tävling, kallad ”Warsaw2098”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>