Hollywoodteknik tar bostadsupplevelsen till nästa nivå

Med teknik liknande den som används i Hollywoods 3D-filmer kommer svenska hyresgäster och bostadsköpare snart att få en ännu bättre känsla av sina blivande lägenheter, trots att husen ännu inte är byggda.

Hollywoodteknik tar bostadsupplevelsen till nästa nivå 1
Svenska wec360° i samarbete med Epic Games inför stor tekniksatsning

Det är resultatet av det stora teknikskifte som branschledande svenska 3D-byrån wec360° nu gör i ett partnerskap med Epic Games och deras plattform Unreal Engine, för att utveckla ännu mer verklighetstrogna visualiseringar.

wec360° har under de senaste åren haft stora framgångar på den svenska marknaden för 3D-visualiseringar för bygg- och fastighetsbolag. Nu byter företaget sin tekniska plattform och satsar på Unreal Engine, för att framställa 3D-bilder och ‑modeller i bland annat VR (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality). Det innebär att man kan utnyttja alla de möjligheter till mycket realistiska bostads­visualiseringar som verktyget erbjuder, ett arbetssätt som påminner mycket om hur filmbolagen i Hollywood producerar 3D-filmer.

Unreal Engine är en av de ledande tekniska plattformarna inom såväl filmproduktion som utveckling av dataspel för olika platt­formar och andra VR-tillämpningar.

– Bytet av plattform innebär att vi nu kan ta utvecklingen av 3D-visualiseringar till en ny och ännu högre nivå. Vi kan både effektivisera vårt produktionsflöde och ytterligare öka kvaliteten på våra produktioner. I slutänden kommer det bostadsköparna tillgodo, eftersom de därmed får ett ännu bättre beslutunderlag och kan fatta tryggare beslut, säger Per Hjaldal, utvecklingschef på wec360°.

I samband med bytet utökar wec360° också sin närvaro till att omfatta även Warszawa, där man anser att den ledande kompetensen kring Unreal Engine finns. För att hitta och rekrytera de absolut bästa 3D-artisterna och utvecklarna, arrangerar wec360° och Epic Games tillsammans den stora VR-konferensen ”Warsaw2018 – International UE4 VR Masterclass” den 21 april i Warszawa. Talare från tunga aktörer inom industrins hetaste områden kommer för att berätta och instruera om teknikskiftet som Unreal Engine möjliggör. I anslutning till konferensen arrangerar wec360° och Epic Games tillsammans också en utmanande VR-tävling, kallad ”Warsaw2098”.