Holiday Club i Åre renodlar sitt ägande

Finska Holiday Club Resorts blir från 1 oktober ensam ägare till Holiday Club i Åre och förvärvar de tidigare delägarna Mats Svenssons och Pernilla Gravenfors minoritetsposter.

Holiday Club i Åre renodlar sitt ägande 1I samband med ägarförändringen tillträder Jussi Valtola som ny VD för Holiday Club i Åre.

– Holiday Club i Åre är ett högklassigt resorthotell med semesterlägenheter som har ett unikt, naturskönt läge i Åre. Genom ett renodlat ägande skapas goda förutsättningar att utveckla dess året-runt-erbjudande ytterligare, säger Maisa Romanainen VD för Holiday Club Resorts Oy och tillträdande styrelseordförande för Holiday Club i Åre.

Holiday Club Resorts Oy är en finsk hotellkoncern med semesterlägenheter verksam i Finland, Spanien och Sverige som grundades 1986. År 2004 öppnades Holiday Club i Åre.

Nya VD:n för Holiday Club i Åre, Jussi Valtola, har omfattande erfarenhet av hotelledning, bland annat från Holiday Club Kuusamo och Saimen. Han kommer närmast från tjänsten som VD för Holiday Club Caribia i Åbo som han lett sedan 2015.

– Åre är Nordens alpina huvudstad och jag ser fram emot att flytta hit och att utveckla verksamheten tillsammans med mina nya kollegor. En del av mitt uppdrag är att öka integreringen med Finland samt mellan hotellet och semesterlägenheterna, säger Jussi Valtola.

2015 återköptes driften av Holiday Club i Åre av Holiday Club Resorts och Mats Svensson. Han var ursprungligen hotellets första VD, mellan 2002 och 2008, då det byggdes upp och öppnades. I det nya bolag som bildades 2015 blev han styrelseordförande och rekryterade Pernilla Gravenfors som VD för hotelldriften som då fick möjlighet att förvärva en minoritetspost.

– Det har varit fem intensiva år då vi lyckats utveckla hotellet tillsammans med övrig ledning, medarbetarna samt i samarbete med Åres näringsliv. Jag kommer att stanna kvar som rådgivare till nya ledningen men kommer även fokusera på andra affärsprojekt, säger Mats Svensson.

Under de senaste fem åren har ett flertal större investeringar gjorts, bland annat i hotellets nya träningsinriktning.

– Jag vill tacka Pernilla och Mats som tillsammans med våra engagerade medarbetare gjort en fantastisk insats. Under deras ledning har verksamheten vuxit och förbättrats och hotellet stärkt sin position som fjällens ledande träningshotell, säger Maisa Romanainen.