Hogia och Klarna i stort samarbete kring smidigare betalningar i fysisk butik
Hem Nyheterdetaljhandel Hogia och Klarna i stort samarbete kring smidigare betalningar i fysisk butik

Hogia och Klarna i stort samarbete kring smidigare betalningar i fysisk butik

Publicerat av: Redaktionen

Genom samarbetet får kunden möjlighet att betala via Klarna Checkout i butikskassan. För handlaren innebär det i förlängningen bättre genomförsäljning och jämnare flöde över månaden. Först ut att använda lösningen blir klädkedjan 58 Grader Nord.

– Det är en spännande tid när det gäller betallösningar. Att tillsammans med Klarna nu kunna erbjuda ett bekvämt sätt att betala i fysisk butik är ett självklart steg i Hogias målsättning att ligga i framkant och klara den modernaHogia och Klarna i stort samarbete kring smidigare betalningar i fysisk butik 2 konsumentens krav på olika sätt att handla, säger Annica Gilbertson, produktägare, Hogia Retail.

Rent konkret erbjuds kunden i den fysiska kassan att, istället för att betala varan direkt med kontanter eller med betalkort, betala i efterhand via Klarna. Kunden kan då i lugn och ro prova varan och behöver inte bestämma sig för slutgiltigt köp förrän man är säker på att man vill behålla den. Genom denna service och flexibilitet kan handlaren se fram emot bättre genomförsäljning och ett jämnare försäljningsflöde.

– Klarna vill ta bekvämligheten och valmöjligheterna som användarna är vana vid från att handla på nätet och flytta den köpupplevelsen in i den fysiska butiken. Vi ser därför väldigt mycket fram emot att lansera den här lösningen tillsammans med Hogia, säger Björn Widerström, Partner Manager, Klarna.

På 58 Grader Nord ser man fram emot att få sätta igång med Klarna Checkout i den fysiska kassan.

– Förutom att kunna erbjuda kunderna ytterligare ett smidigt sätt att betala, tror vi att det också kommer innebära stora fördelar för oss, i form av till exempel jämnare flöde i försäljningen och ökad omsättning, säger Martin Jonsson, ägare till 58 Grader Nord.

Hogia Retail erbjuder sedan tidigare kassaförsäljning, kundorderförsäljning, inköpshantering, lagerhantering samt kedjestyrning med tillhörande rapporter, statistik och analyser. Man kan även med fördel koppla Hogia Retail till e-handel.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>