Hesus förvärvar Fleaty och fortsätter växa internationellt
Hem Fastigheter Hesus förvärvar Fleaty och fortsätter växa internationellt

Hesus förvärvar Fleaty och fortsätter växa internationellt

Publicerat av: Redaktionen

Det franska greentech-bolaget Hesus förvärvar svenska Fleaty, en ledande innovatör som digitaliserar och optimerar masshantering i byggbranschen.

Hesus är verksamma i Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Polen, Schweiz och nu Sverige.

I december 2020 investerade Hesus tio miljoner svenska kronor i Fleaty. Sedan dess har Fleaty haft en ökad tillväxt på 260 procent. Bolagen har matchande värderingar och kulturer och nu förvärvar Hesus 100 procent av aktierna i Fleaty. Fleaty kommer att byta namn till Hesus från och med januari 2022 och grundarna Filip Stamenkovic, vd, Robin Granholm, Chief Strategic Officer och Nikola Markovic, Chief Product Officer återinvesterar hela köpeskillingen i det franska moderbolaget. Filip Stamenkovic blir ansvarig för Hesus Nordics och kommer att ha hand om bolagets utveckling och expansion i norden.

Efter en framgångsrik expansion i Sverige är Hesus starkt förankrade på den nordiska marknaden. Bolaget siktar även på att expandera till USA under 2022 och kommer att öppna kontor i Kalifornien.

Hesus förvärvar Fleaty och fortsätter växa internationellt

Fota på Filip Stamenkovic och Emmanuel Cazeneuve. Foto av Julia Strandell på Vagel Studios.

– This merge is a major step for Hesus development and for soil management on the European It will provide high-value services for carbon footprint avoidance and circular economy for construction sites in Europe. I am delighted to welcome Fleaty’s talented teams who will join us in taking up the challenge to drastically reduce carbon in our sector, säger Emmanuel Cazeneuve, vd på Hesus.

– Hesus tjänster kompletterar våra väldigt bra och tillsammans erbjuder vi en helhetslösning som är unik på Som en del av Hesus siktar vi på att bli det världsledande bolaget inom masshantering och transporttjänster för byggindustrin, säger Filip Stamenkovic.

Genom att slå ihop bolagens digitala plattformar och teknologier kommer Hesus att erbjuda en unik lösning för transparens och spårbarhet av förorenat material. Det är en viktig milstolpe som kommer att ligga till grund för hur branschen kommer att se ut i framtiden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>