Henrik Wahlström är Månadens Nätängel april
Hem Försäkring Henrik Wahlström är Månadens Nätängel april

Henrik Wahlström är Månadens Nätängel april

Publicerat av: Redaktionen

Regissören, kreatören och inspiratören Henrik Wahlström utses till Månadens Nätängel i april.

Via sitt Instagram-konto och andra kanaler uppmuntrar Henrik till ett mer inkluderande samhälle, där fler vågar tala öppet om psykisk ohälsa.

Bakom utmärkelsen Månadens Nätängel står Mysafety.

Med Månadens Nätängel vill Mysafety lyfta fler individer och organisationer som gör det där lilla extra under året. Utmärkelsen stiftades 2015 som en reaktion mot den allt hårdare tonen på nätet. Priset syftar till att uppmärksamma alla de som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare, trevligare samt mer inspirerande plats.

Utmärkelsen i april 2023 får föreläsaren och Instagramprofilen Henrik Wahlström för sina insatser att öka öppenheten och minska stigmat kring psykisk ohälsa.

– När jag för drygt två år sedan öppet berättade min diagnos, bipolär sjukdom, var jag nervös för hur det skulle tas emot. Nu vet jag att humor och personliga erfarenheter är två bra ingångar för att nå ut – och in – till människor. Utmärkelsen Månadens Nätängel är ett fint bevis på det, säger Henrik Wahlström.

Tidigare Månadens Nätänglar är bland annat programledaren Kodjo Akolor, landslagsmålvakten Hedvig Lindahl, skådespelaren Eva Röse samt forskarna Katja Gillander Gådin och Helené Dahlqvist.

– Henriks insatser i sociala medier påminner mig om vikten av att tala öppet om våra egna utmaningar och att lyssna på andras erfarenheter. Det är genom kommunikation och förståelse som vi kan skapa ett mer inkluderande och empatiskt samhälle. Därför är vi stolta över att utse Henrik Wahlström till Månadens Nätängel, säger Daniel Elfvendahl, VD på Mysafety Försäkringar.

Motiveringen till Henrik Wahlström som Månadens Nätängel i april är följande:

Henrik Wahlström är Månadens Nätängel april

Henrik Wahlström

”För att parafrasera Bamse, en av de karaktärer Instagramprofilen Henrik Wahlström gärna kärleksfullt driver med: Den som är väldigt stor måste också vara väldigt snäll. Henrik Wahlström är regissören och kreatören som öppnade upp för mer än skratt på sitt populära konto. Idag får nära 150 000 följare ta del av hans insiktsfulla och inspirerande tankar kring psykisk ohälsa. Barriärer som rivs och svåra samtal som äntligen blir av bidrar till ett mer inkluderande samhälle. Därför utser Mysafety Henrik Wahlström till Månadens Nätängel i april 2023.”

Vilken nätängel vill du uppmärksamma?

Vill du tipsa om en nätängel eller anmäla dig själv? Lägg upp en bild på sociala medier och använd hashtagen #månadensnätängel eller maila till info@mysafety.se

Kriterier för att kunna bli Månadens Nätängel:

  • Håller god ton på nätet och bemöter aldrig hat med hat
  • Använder nätet för att driva opinion inom sin fråga
  • Uppmuntrar till, stöttar, inspirerar eller bidrar till ett bättre samhällsklimat
  • Sänker sig aldrig till rasism, sexism, homofobi, förtal, hot eller trakasserier

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>