Hem Teknik Headset – ett allt vanligare arbetsredskap

Headset – ett allt vanligare arbetsredskap

Publicerat av: Redaktionen

Att använda headset på jobbet kan både vara en stor hjälp vid vissa arbetsuppgifter, samtidigt som det kan vara ett sätt att stänga ute oönskade ljud i öppna kontorslandskap.

Headset – ett allt vanligare arbetsredskap 3I en undersökning från Jabra konstaterar man att 43 procent använder headset i sitt dagliga arbete, men att det även är en åldersfråga. Samtidigt anser 64 procent att ljudnivån är högre på jobbet än hemma.

Fler och fler av oss svenskar använder headset på jobbet, av olika anledningar. När Jabra undersöker frågan säger 43 procent att de ibland eller regelbundet använder headset i det dagliga arbetet. Av dessa är det 31 procent som svarar att de headset de använder på sitt arbete är trådlösa.

Vanligast att använda headset på arbetet är det bland män i gruppen 36-49 år. I undersökningen där man intervjuat svenskar om sin användning av headset svarar 53 procent av alla män att de använder sådana på jobbet, till skillnad från kvinnorna där endast 21 procent använder headset.

Headsetanvändandet skiljer sig även åt mellan olika åldersgrupper. Av dem som är mellan 36 och 49 år säger 53 procent att de använder headset i arbetet, jämfört med 36 procent i gruppen 50-65 år och 50 procent i gruppen 18-35.

– I undersökningen går även att se att så många som 64 procent anser att ljudnivån ofta är högre på jobbet än hemma, säger Therése Nilsson, marknadschef på Jabra i Sverige. Därför är headset inte bara ett bra verktyg för vissa arbetsuppgifter utan även för att stänga ute oönskade ljud. Är de dessutom trådlösa, vilket är något som kommer allt mer, ger det en stor flexibilitet och ökad rörlighet i det dagliga arbetet.

Med den ökade rörligheten trådlösa headset ger blir det lättare att nå ut till kollegor som är specialister på något område och på så sätt lösa komplexa frågor under samtalet. Flera av de senaste produkterna på marknaden ser dessutom till att stänga ute oönskade ljud samt erbjuder en busylight som visar när personen sitter upptagen. På så sätt kan koncentrationen förbättras väsentligt och därmed produktiviteten under arbetstid. I dagsläget anser 70 procent av dem som svarat på Jabras undersökning att de headset som de använder på arbetet stänger ute oönskade ljud helt eller delvis.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>