Här är vinnarna i Årets Förändringsledare 2018

Birgitte Bonnesen, VD för Swedbank, Magnus Welander, VD för Thule Group och Oscar Höglund, VD för Epidemic Sound fick igår kväll ta emot utmärkelsen Årets Förändringsledare 2018.

Här är vinnarna i Årets Förändringsledare 2018 1Utmärkelsen tilldelas ledare inom näringslivet som initierat och drivit förändring inom en organisation med mycket positiva resultat, och som haft en positiv inverkan på organisationen, dess anställda och samhället i stort.

Priset delades ut på en ceremoni i Stockholm hos Google Sverige onsdagen den 13 februari. Utmärkelsen delas ut i tre kategorier: stora bolag, medelstora bolag samt ett specialpris där årets tema var techbolag. Bakom priset står Boston Consulting Group, Google Sverige, Boyden och Interim Search.

Vinnaren i kategorin stora bolag är Swedbanks VD Birgitte Bonnesen, som lett banken igenom en transformation där hon lyckats få med både kunder och anställda i förändringen.

– Jag känner mig såklart väldigt hedrad. Och jag känner också att jag delar utmärkelsen med många av mina fantastiska kollegor på Swedbank. Tillsammans gör vi en förändringsresa där vi på bara några års tid har skapat Sveriges ledande digitala bank med fysiska möten. Och vi har bara påbörjat resan. Vi har investerat mycket tid i att förankra målbilden väl bland samtliga medarbetare. Ett arbete som vi faktiskt upprepar på årlig basis. Sen har en förutsättning varit att vi har starka gemensamma värderingar i banken. Det gör att vi har ett gemensamt perspektiv på både vilka vi är och vart vi vill, säger Birgitte Bonnesen.

Magnus Welander, VD och koncernchef för Thule Group är årets vinnare i kategorin medelstora bolag. Han har mycket framgångsrikt genomfört en stor omställning som inneburit tydliga förändringar i bolagets verksamhet.

– Jag övertygad om förmågan att kunna förändra sig är en nyckel för att kunna vara ett långsiktigt framgångsrikt företag. Så att uppmärksammas med denna utnämning för det förändringsarbete jag och mina kollegor gjort under lång tid på Thule gör mig både mycket stolt och glad.  Det är alltid svårare att skapa naturlig motivation för förändring när företag är lönsamma, växer och är starka inom sin verksamhet. Därför är jag är speciellt stolt över att vi på Thule har lyckats skapa ett förändringsdriv, säger Magnus Welander.

Oscar Höglund, VD för Epidemic Sound, är årets mottagare av specialpriset för techbolag. Han har lyckats ta bolaget från ett startup till en global aktör i musikbranschen, vilken är en förändring som ställt bolaget inför helt nya utmaningar.

– Som en individ tar jag stolthet i att vara närvarande här och nu. Denna närvaro är nyckeln i att bygga relationer och förtroende och är något som genomsyrar hela företaget – vilket innebär att jag inte riktigt har haft tid att bygga upp en förväntan att vinna priser.  Med det sagt är det är jag riktigt smickrad över att tilldelas denna utmärkelse. I nästan tio har vi haft karaktären av en startup men under de senaste två åren har vi förändrat detta och vi är nu i en uppskalningsfas, vilket naturligtvis för med sig helt nya utmaningar, säger Oscar Höglund.