Här är säkerhetshoten att ha koll på under 2017
Hem Säkerhet Här är säkerhetshoten att ha koll på under 2017

Här är säkerhetshoten att ha koll på under 2017

Publicerat av: Redaktionen

David Jacoby och en grupp av andra experter på IT-säkerhetsföretaget Kaspersky Lab har, baserat på årets utveckling inom internetsäkerhet, sammanfattat de främsta cyberhot vi måste ta ställning till under 2017.

Under 2016 upptäckte Kaspersky Labs säkerhetsexperter att den internationella hackergruppen ProjectSauron har alldeles för sofistikerade hot för att vanliga Här är säkerhetshoten att ha koll på under 2017 2säkerhetslösningar ska kunna upptäcka dem. Även Indicators of Compromise (IoC) som länge varit ett sätt att upptäcka aktiva infektioner är idag ett otillräckligt verktyg för att upptäcka hot som är snabbföränderliga och skräddarsydda efter varje offer.

– Vi ser att infektionerna blir smartare och mer komplexa än tidigare. Tidigare metoder för att upptäcka infektioner är helt enkelt inte längre tillräckliga, säger David Jacoby, IT-säkerhetsexpert på Kaspersky Lab.

Kortlivade infektioner ökar under 2017
Nästa år förväntas antalet kortlivade infektioner som inte överlever en återställning av enheten att öka. Sådana hot som scannar av och samlar in information och inloggningsuppgifter, kan spridas i känsliga miljöer som till exempel sjukhusdatabaser och banker av angripare som vill göra skada utan att upptäckas.

Betalningar och ekonomiska attacker

Kommersialisering av ekonomiska attacker i likhet med kuppen mot organisationen SWIFT kommer att öka under nästa år. Personer med förmåga att utveckla hot och infektioner förväntas lägga upp sina tjänster för försäljning. Även populära betalningssystem blir måltavla för cyberkriminella och Kaspersky Lab ser cyberkriminella utveckla specifika infektioner mot dessa.

Skadlig programvara

Fler aggressiva dumpningsattacker av hackad information förväntas ske under nästa år. Det har redan funnits exempel på detta under 2016 och Kaspersky Lab förutspår att trenden fortsätter in i 2017. Företag kommer att bli mer utsatta och sårbara för cybersabotage än tidigare eftersom viktig infrastruktur har under de senaste åren kopplats upp mot Internet, ofta utan skydd. Enligt Kaspersky Lab uppmuntrar detta cyberkriminella att ge sig på infrastrukturen. Även privatpersoner som använder uppkopplade enheter utan skydd utgör ett säkerhetshot då enheterna kan avaktiveras av förövare.

Ransomware fortsätter att öka

Kaspersky Lab ser en fortsatt ökad trend av ransomware, men förutspår också att offren inte kommer vara lika villiga att betala en lösensumma till angriparna som tidigare då de inte litar på att det leder till att de får tillbaka den stulna informationen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>