Hem TeknikProduktnyhet Här är de 50 finalbolagen i entreprenörstävlingen Serendipity Challenge 2017

Här är de 50 finalbolagen i entreprenörstävlingen Serendipity Challenge 2017

Publicerat av: Redaktionen

Nu är de 50 framtidsbolag som kommer till årets Almedalsvecka för att bland annat göra upp om titlarna ”Årets startupbolag” och ”Årets tillväxtbolag” uttagna.

Serendipity Challenge samlar Sveriges och några av Nordens mest innovativa bolag från olika branscher så som medicinteknik, e-hälsa, Här är de 50 finalbolagen i entreprenörstävlingen Serendipity Challenge 2017 3miljöteknik, VR, IoT, robotik, fintech och logistik med mera (se länk nedan). Nu är de 50 framtidsbolag som kommer till årets Almedalsvecka för att bland annat göra upp om titlarna ”Årets startupbolag” och ”Årets tillväxtbolag” uttagna. Serendipity Challenge samlar Sveriges och några av Nordens mest innovativa bolag från olika branscher så som medicinteknik, e-hälsa, miljöteknik, VR, IoT, robotik, fintech och logistik med mera (se länk nedan).

Tävlingen arrangeras av Serendipity tillsammans med Industrin tar matchen (ITM) och riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden. Bolagen har utvärderats av en expertjury där stort fokus har lagts på skalbarhet och att det finns väldefinierade tillväxtmöjligheter.

”Årets finalfält är det starkaste och bredaste hittills. Alla bolag har potential eller är på god väg att revolutionera sina respektive industrier och många har redan hunnit få fäste internationellt vilket är ett kvitto på innovationskraften bland nordiska entreprenörer,” säger Omid Ekhlasi, grundare och tävlingschef för Serendipity Challenge.

Nytt för i år är att tävlingen är öppen för nordiska bolag och totalt har närmare 400 bidrag inkommit till årets tävling. Bolagen är spridda över en mängd olika branscher och i finalen finns förutom svenska bolag även entreprenörer från Danmark, Finland och Norge.

”Under finaldagarna kommer vi att få se unika och banbrytande produkter och tjänster som skapar nya värden och kundbeteenden. Utmärkande för årets uppställning är det stora antalet bolag med intelligenta och uppkopplade produkter som genom insamling och analys av data kommer att förändra vår vardag till det bättre”, säger Omid Ekhlasi.

Tävlingen Av de 50 bolag som tagit sig till finaldagarna kommer 24 pitcha på plats inför finaljuryn. De 7 bästa går vidare och får chans att pitcha sin affärsidé publikt på stora scenen på ”Industriområdet” och göra upp om titlarna ”Årets startupbolag” och ”Årets tillväxtbolag”. Vinnarna i respektive kategori får ett tillväxtpaket till ett värde av 200 000 kronor och en plats i vinnardelegationen som reser till Silicon Valley.
Techarena och utställning av startup- och tillväxtbolag Alla 50 bolag kommer att finnas representerade på plats och vara del av en techutställning på Industriområdet mitt i centrala Visby, där Almedalsbesökarna kommer att kunna rösta fram en vinnare som får motta ”Publikens pris”. I samband med tävlingen kommer det att arrangeras seminarier på temat ”Från startup till miljardbolag”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>