Handelsbanken blir partner till Stockholm Fintech Hub
Hem Nyheter Handelsbanken blir partner till Stockholm Fintech Hub

Handelsbanken blir partner till Stockholm Fintech Hub

Publicerat av: Redaktionen

Idag presenterar Stockholms Fintech Hub ett strategiskt partnerskap med Handelsbanken, ett av Sveriges största bankinstitut.

Handelsbanken blir partner till Stockholm Fintech Hub 2Partnerskapet är ett annat exempel på Stockholms Fintech Hubs strategi, med syfte att expandera sitt nätverk och bygga ett hållbart ekosystem av banker, tillsynsmyndigheter och fintech-startups och ge dem det utrymme de behöver för att samarbeta.

Partnerskapet med Handelsbanken kommer att hjälpa banken med att positionera sig i på resan mot innovativa digitala finansiella tjänster. Handelsbanken kommer att ta  fördelarna av en öppen arbetsmiljö delad med andra banker, fintech startups, och andra aktörer på marknaden i hubben, som är belägen i kontoren ovanpå Centralstationen i Stockholm.

Matthew Agent, VD för Stockholms Fintech Hub, säger: ”partnerskapet är en viktig milstolpe när det gäller att koppla samman de olika områdena i fintech ekosystemet. Tillskottet av Handelsbanken kommer att stärka uppfattningen att Stockholm Fintech Hub, att det är en plats där befintliga aktörer i det finansiella systemet kan arbeta sida vid sida med Fintech startups och lära av varandra ”

För att stärka vår strategi som är centrerad kring personliga relationer, söker Handelsbanken innovation för att göra den digitala upplevelsen mer personlig och det personliga mötet mer digitalt ”, säger Stephan Erne, Chief Digital Officer Handelsbanken. ”Partnerskap med Fintech Hub i Stockholm ger oss möjlighet att utveckla nya tjänster i samarbete med fintechs och andra aktörer.”

Handelsbankens partnerskap med Stockholms Fintech Hub börjar gälla omedelbart och kommer involvera banken i workshops, presentationer och potentiella sandlådemiljöer – så väl som sociala sammankomster på hubben där representanter från startups och befintliga banker inom finansiella tjänster i en vardaglig miljö.

Om Stockholm Fintech Hub
Sveriges självständiga fysiska utrymme för det finansiella teknologiska utrymmet.

Stockholms Fintech Hub är ett engagerat fysiskt utrymme för kommunikation och samarbeten som skräddarsys för Fintech företagens specifika behov. Hela samhället inklusive startups, etablerade aktörer, tillsynsmyndigheter, lärare, teknikleverantörer, investerare och professionella tjänsteföretag är alla kärnor i vårt samhälle. Navet är tyngdpunkten för samarbete inom fintech-sektorn i Sverige och globalt, med länkar till knutpunkter runt om i världen.

Fintech startups har olika behov jämfört med andra typer av startup företag.
Oavsett om det handlar om finansiella flöden eller dataflöden så är finansiella företag bland de mest reglerade företagen på jorden. Så fintech startups behöver mer specialiserad juridisk rådgivning och erfarenhet, medan uppskjutningsperioden för en fintech kan vara längre än för andra typer av startups.

Kommunikation och samarbeten gör ekosystemet starkare.
Stockholms Fintech Hub stöder varje steg i en startup, från idévalidering till att hjälpa finansierade företag att expandera internationellt. Vi har kunskap, nätverk, infrastruktur och utbildning allt under ett tak.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>