Hållbarhetsfrågan formar framtidens revisions- och rådgivningsbransch
Hem Rapport/undersökning Hållbarhetsfrågan kommer att forma framtidens revisions- och rådgivningsbransch

Hållbarhetsfrågan kommer att forma framtidens revisions- och rådgivningsbransch

Publicerat av: Redaktionen

Hållbarhet, kompetensförsörjning och digitalisering är de huvudsakliga områden som kommer att forma framtidens revisions- och rådgivningsbransch.

Det är resultatet i FAR:s senaste framtidsstudie, som har arbetats fram i samarbete med analysföretaget Kairos Future och tar sikte på år 2030.

Av de tre områdena hållbarhet, kompetensförsörjning och digitalisering framstår kompetensförsörjningen som den största och mest akuta utmaningen. I konkurrensen om kvalificerad arbetskraft blir det alltmer angeläget att branschens aktörer kan både rekrytera och behålla personal, för att säkerställa att kompetensen i organisationen motsvarar de behov som marknaden har.

I det längre tidsperspektivet kommer hållbarhetsfrågorna och digitaliseringen att ha störst betydelse för revisions- och rådgivningsbranschen.

Hållbarhetsfrågan formar framtidens revisions- och rådgivningsbransch

FAR:s tredje framtidsstudie har fokus hur branschen påverkas av de stora samhällsfrågorna hållbarhet och digitalisering, samt branschens möjlighet att klara den egna kompetensförsörjningen. Illustration: Miitta Kämäräinen

– Min förhoppning är att den här framtidsstudien ska bidra till att skapa förståelse för utvecklingen och de förändringar som spås ha störst betydelse för revisions- och rådgivningsbranschen. Och att den ska vara ett verktyg i den ständigt pågående förändringsprocess som såväl samhället som branschen befinner sig i, säger Karin Apelman, FAR:s generalsekreterare och VD.

Detta är FAR:s tredje framtidsstudie. Den första gjordes 2013 och därefter gjordes en uppföljare 2016. Samtliga framtidsstudier har tagits fram i samarbete med Karios Future.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>