Hackathonvinnarna fick chefsroller på Santander Consumer Bank Sverige som pris

Hackathonvinnarna fick chefsroller på Santander Consumer Bank Sverige som pris

Tio lag med studenter från KTH, LiU och Handelshögsskolan i Stockholm arbetade fram fantastiska koncept och applikationer tillsammans med bankens unga medarbetare under några intensiva dagar förra veckan då årets Hackathon ”Digital Natives Redefining Banking” genomfördes.

Juryn som bl.a bestod av Rikke Hagemann från Google och Niklas Arvidsson från KTH fick ingen lätt uppgift då nivån på de idéer och prototyper som deltagarna presenterade var imponerande.

Totalt åtta glada vinnare, jämt fördelade i kategorin bästa ”Innovators” och bästa ”Hackers” fick olika chefsroller på Santander Consumer Bank Sverige som pris.

Rollerna som fanns på prisbordet var:

  • VD Sverige
  • Utvecklingschef
  • Analyschef
  • Affärsutvecklingschef
  • Vi ville ge årets vinnare något som varje enskild person skulle värdesätta och kunna ha nytta av, berättar Martin Brage, VD Santander Consumer Bank Sverige. Han fortsätter, -Då vi lever och verkar under konstant förändring är det extra viktigt att välkomna vad man kan kalla ”distruptive infusions” och vad är då bättre än att bjuda in framtidens nytänkande talanger till vår ledningsgrupp.
  • Man hör om att unga talanger inte blir beaktade av näringslivet på grund av deras begränsade arbetslivserfarenhet, så detta var något vi aktivt ville adressera. Vi tillhör en av världens största bankkoncerner med över 200.000 anställda i 45 länder så vi hoppas att årets vinnare upplever att deras Hackathon vinst adderar något till deras CV:n, säger Åsa Dammert, HR direktör Santander Consumer Bank Sverige.
  • När man har världens roligaste jobb så är det självklart att man vill dela med sig av det till morgondagens stjärnor. Jag är helt säker på att vår verksamhet kommer bli berikat med bra idéer och synsätt i linje med de förväntningar de kommande generationerna har på vår bransch, säger Thomas Lindqvist, Utvecklingschef på Santander Consumer Bank Sverige.