GU Ventures söker Investment Director
Hem Nyheter GU Ventures söker nu Investment Director

GU Ventures söker nu Investment Director

Publicerat av: Redaktionen

Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla och investera i nya innovativa företag med anknytning till Göteborgs univer­sitet.

Till vår topprankade inkubator- och investerings­verk­samhet söker vi en kollega till tjänsten som Investment Director.

GU Ventures har i många år topprankats bland världens främsta inkubatorer tack vare våra framgångsrika start-ups och våra lyckade satsningar i dem. Tillsammans med våra innovatörer, entrepre­nörer, investerare och andra involverade formar vi en bättre framtid med nya affärer och teknik som bygger på unika forsk­nings­resultat med koppling till Göteborgs universitet. Vill du vara med på resan?

Vi söker omgående en kollega till tjänsten som Investment Director. Du kommer att ha en nyckelroll i vår organisation, där vi utvecklar många intressanta högteknologiska företag.

Vi erbjuder en dynamisk och utvecklande arbetsplats med goda kommuni­kationer utanför dörren. Att arbeta på GU Ventures innebär ett nära samarbete med kollegor, företags­­representan­terna i vår sfär, vårt stora saminvesterarnätverk och innovations­ekosystemet. Du kommer att jobba med ett kompetent team, som arbetar dedikerat för att GU Ventures ska leverera mycket goda resultat.

Arbetsbeskrivning

Din uppgift är att ansvara för och bedriva finansierings-, transaktions- och investeringsarbete inom vår sfär och att driva och med­verka i värdeskapande aktiviteter för GU Ventures. I arbets­uppgifter­na ingår:

§ ägarfrågor, kapitaliseringar, exits, samt styrelse­arbete i våra företag och andra objekt

§ strategi, processutveckling och genomförande av investeringsverksamheten samt administration

§ internationellt-nationellt-regionalt lärande- och erfarenhetsutbyte

§ marknadsföring och events för att sprida GU Ventures erbjudande till målgrupperna

§ samt arbete i projekt inom de offentligt finansierade utvecklings- och samverkansprojekten.

GU Ventures söker Investment DirectorKvalifikationer och erfarenhet

Du har erfarenhet av att bedriva investeringsarbete i såväl noterade som onoterade företag, inom fonder, investeringsbolag och även gärna start-ups. Det är en fördel om du även har erfarenhet av att arbeta med entreprenörer och uppfinnare, liksom inom innovationsekosystemet. Vi förutsätter att du är en god pre­sen­tatör, har god dator­vana och uttrycker dig utmärkt på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driftig, förtroendeingivande, ansvarsfull och strukturerad. Du är en motiverad och resultat­inriktad ledare samt en ”do:er”, som är ”service-minded” och som tycker om höga krav på arbets­tempo, engagemang och att leverera. Du är van att organisera och driva ditt arbete både självständigt och i team. Du har lätt för att knyta nya kontakter och för att presentera i publika sammanhang. Vidare värdesätts egenskaper som prestige­löshet, engagemang och professionalism.

Du motiveras av att arbeta i en miljö som bygger nya företag och i ditt ledarskap drivs du av att träffa nya människor och se människor växa. Du sätter ett stort personligt värde i att bidra till att göra nytta för samhället. Du trivs med att ständigt utvecklas och lära dig mer i en tjänst som kräver att man håller sig uppdaterad med infor­mation inom många fält. Du gillar att ha många bollar i luften samtidigt.

Du har eget ansvar för de arbetsuppgifterna som åligger en investment director och rapporterar direkt till GU Ventures VD. Tjänsten är på heltid.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>