GU Ventures presenterar årsresultaten i 2022 samt gratulerar årets pristagare och nominerade!
Hem Event GU Ventures AB presenterar årsresultaten i 2022 samt gratulerar årets pristagare och nominerade!

GU Ventures AB presenterar årsresultaten i 2022 samt gratulerar årets pristagare och nominerade!

Publicerat av: Redaktionen

GU Ventures vill härmed offentliggöra och gratulera alla pristagarna och de nominerade i årets GU Ventures Awards, vilka uppmärksammandes under den årliga jullunchen med GU Ventures företagen.

Samtidigt presenterades även GU Ventures preliminära resultat och nyckeltal för året.

GU Ventures har återigen arrangerat sitt årliga event GU Ventures Awards. Som vanligt fick de cirka 100 deltagarna njuta av julmat, av livemusik med Melisha Linnell på sång och piano tillsammans med affärsutvecklaren Mikael Funa, samt av att årets nominerade och pristagare lyftes och prisades i prisceremonin. De inbjudna var GU Ventures team, styrelse, samt representanter från alla GU Ventures företag.

GU Ventures VD; Klementina Österberg presenterade årets resultat i följande punkter:

 • GU Ventures presenterar årsresultaten i 2022 samt gratulerar årets pristagare och nominerade!74 nya affärsidéer hade inkommit till dags dato
 • 89 företag & projekt har GU Ventures stöttat under året
 • 2 253 Mkr omsätter GU Ventures företag, inkl alumni
 • 1 926 sysselsatta finns i GU Ventures företag, inkl alumni
 • 31 561 Mkr är total EVCA-värdering av GU Ventures företag, inkl alumni
 • 1 856 Mkr i finansiering har attraherats av GU Ventures företag, inkl alumni

Detta resultat beräknas att utgöra ett normalbra år. Samtliga nyckeltal som presenterades är dock preliminära och presenteras i sin helhet i samband med årsredovisningen för 2022, som kommer släppas i april 2023.

Åhörarna fick även höra talas om vilka de nio nya projekten och företagen var, som GU Ventures har ingått avtal med och har investerat i hittills under året, och att fler är på gång. Majoriteten av företagen var inom läkemedelsbranschen. Ytterligare 29 följdinvesteringar har gjorts i portföljen och 5 till är beslutade.

Prisceremonin och utnämningarna presenterades också av GU Ventures VD, Klementina Österberg, som lyfte fram såväl nominerade som följande pristagare för året:

 1. Till Årets ledare i GU Ventures Awards utsågs Martin Hamann och VD i Talkmatic AB, för sina prestationer under året tillsammans med övriga i teamet och styrelsen i Talkamatic. Motiveringen var att Martin har tagit sig an en utmaning som heter duga, och har levererat med stort engagemang ett resultat som andra inte lyckats med på flera år.
 2. I kategorin Årets team gick utmärkelsen återigen till teamet i Mycorena AB, som leds av grundaren och VDn Ramkumar Nair, PhD. Teamet i Mycorena har under Ramkumars ledning och med stöd av styrelse, delägare och investerare, presterat mycket väl under året, då de förutom sin produktionssite i Gamlestan, även bygger en stor fabrik i Falkenberg, en s k Promyc Production Plant, har lyckats med produktutveckling och -lansering, försäljning, samt en stor internationell kapitalisering under året.
 3. Till Årets grundare utsågs Ulf Högström tillsammans med sitt grundarteam. Han har tillsammans med sitt nuvarande team, styrelse och andra engagerade lyckats att under ett och samma år såväl bygga bolaget, resa kapital som att hitta en bra marknadsposition för HR-tech systemet Goozo.
 4. Ett nyinstiftat pris tilldelades OlsAro Crop Biotech AB som Årets Impact Maker eftersom företaget har ingått ett viktigt första avtal för att kunna odla vete och därigenom börja bekämpa hunger, som bedöms vara en unik lösning på problemet med salthaltiga jordar som ligger i träda.
 5. Sist men inte minst, utsågs GU Ventures ekonomer Louise Kitzing och Magnus Käll, tillika CFO i flertalet GU Ventures företag, till Årets medarbetare vid GU Ventures. Båda har bidragit med avgörande insatser i det som GU Ventures team har landat under året och tackades för sina prestationer och stöd till kollegorna.

Med det önskar GU Ventures teamet GOD JUL & GOTT NYTT ÅR med förhoppning om sköna vilopauser under helgerna för alla sina företag!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>