Grethe Viksaas, efterträdare blir Fredrik Ohlsen som koncernchef för Basefarm

Våren 2016 meddelade Basefarms grundare, Grethe Viksaas, att hon tar ett kliv tillbaka som koncernchef för Basefarm. Nu står det klart att hennes efterträdare blir Fredrik Ohlsen, som senast kommer från en tjänst som Nordenchef Hi-tech & Manufacturing på HCL Technologies.

Grethe Viksaas, efterträdare blir Fredrik Ohlsen som koncernchef för Basefarm 1
Fredrik Ohlsen, koncernchef för Basefarm

Fredrik Ohlsen har en gedigen bakgrund från internationella företag där han under sammanlagt 22 år har arbetat med management, strategi, utveckling och försäljning, däribland sju år i ledande positioner på IBM och Europachef på Mphasis (ett HP-ägt företag).

”Det har varit oerhört viktigt att hitta en koncernchef som både kan befästa Basefarms stabila utveckling och aktivt bidra till att vidareutveckla hur vi kan skapa mervärde för kunderna i deras digitalisering. Vi sökte efter en stark, analytisk, marknads- och processorienterad ledare med bakgrund i den skandinaviska kulturen. En person med internationell bakgrund som samtidigt har förståelse för strukturen i ett relativt litet växande bolag. Fredrik har det som krävs för att ta Basefarm till nästa nivå.” säger Grethe Vikasaas.

”Basefarm har ett fantastiskt team som är oerhört engagerade i sina kunder, vilket också blivit bekräftat av en toppranking som nummer 1 i kategorin Service Delivery i Whitelanes senaste undersökning. Branschen för drift av digitala tjänster är i sin helhet i en spännande utveckling där efterfrågan på molntjänster växer och inte minst säkerhetsfrågorna är i fokus. Det passar väl ihop med Basefarms ambition att bli den ledande nordiska molnleverantören för såväl lokala som publika molnlösningar. Jag ser stora möjligheter till fortsatt stark tillväxt på våra befintliga marknader.”

Om Grethe Viksaas, säger tf. koncernchef Bjart Kvarme

”Vi har mycket att tacka Grethe för som byggt Basefarm med kontinuerlig tillväxt genom 16 år till ett företag som idag består av 400 medarbetare. Grethes rättframma ledarstil, hand i hand med hennes djupa kunskap om drifttjänster, har byggt ett bolag med starka kulturella värden som numera sitter rotat i koncernens DNA. De värdena kommer Fredrik Ohlsen fortsätta måna om.”