Hem Försäkring Greater Thans teknik kan prisas som Årets Hållbara projekt 2017

Greater Thans teknik kan prisas som Årets Hållbara projekt 2017

Publicerat av: Redaktionen

Greater Than och Moderna Försäkringar kan prisas för bilförsäkringen Moderna Smart Flex.

Greater Thans teknik kan prisas som Årets Hållbara projekt 2017 3Försäkringen har tagit sig till final på IDGs CIO Awards 2017 inom kategorin Årets Hållbara Projekt.

Det är 14e året i rad som IDG uppmärksammar banbrytande IT-projekt på CIO Awards. Det är fem projekt som går till final i kategorin hållbarhet, och har valts utifrån kriterierna omfattning, komplexitet, innovationshöjd, värdeskapande och hållbarhetsnytta.

–  Tekniken som Greater Than har utvecklat, och som Moderna Smart Flex är byggt på, har blivit prisad förut av bland annat Världsnaturfonden och Veckans Affärer. Vi kan bidra till ett bättre klimat och ett mer hållbart samhälle via en bilförsäkring som belönar och uppmärksammar bra beteende bakom ratten. Vi är jätteglada för den här nomineringen. Det visar på vår styrka inom Insurtech, säger Liselott Johansson, vd Greater Than.

Moderna Smart Flex är byggd på den banbrytande teknikplattformen Enerfy, som är framtagen av Greater Than. Enerfy möjliggör en riskbedömning av förarens körsätt i realtid. Med hjälp av Artificiell Intelligens och Machine Learning översätts kördatan till en unik försäkringskostnad som visas i realtid i en app.

–  Vi är väldigt glada att vår senaste digitala försäkring uppmärksammas som en av fem finalister för detta prestigefyllda pris. Förhoppningsvis banar vi vägen fler hållbara försäkringsprodukter på den svenska marknaden,  säger Patrik Lundholm , ansvarig för webb och digital transformation på Moderna Försäkringar .

Finalisterna kommer att utvärderas av en oberoende jury och vinnarna kommer att presenteras under CIO Awards-galan den 18 december på Berns i Stockholm

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>