Goobitgruppen öppnar första Svenska börsen för global handel med kryptovalutor, Nova Exchange, på måndag 3/12

Sveriges veteran inom Bitcoin & Blockchain, Goobit, som driver växlingstjänsten BTCX sedan 7 år, öppnar den 3:e december den första Svenska plattformen för global handel med digitala tillgångar (även kallade kryptovalutor).

Oskar Söderström, VD, Nova Standard Crypto Exchange:

Den första Svenska börsen för kryptohandel startades egentligen ett drygt år tidigare, men anstormningen av kunder blev för stor för grundarna att hantera på egen hand och Goobitgruppen gick in som ny största ägare i maj 2018.

Sommaren och hösten har ägnats åt att få alla tillstånd i ordning, genomföra en re-branding av hela tjänsten och rekrytera ett globalt team för att täcka världens alla tidszoner.

Nye VD:n för Nova är Oskar Söderström som efter 15 år i den digitala medieindustrin nu går in i kryptobranschen.

Oskar Söderström, VD, Nova Standard Crypto Exchange:

”Jag var tidig med att jobba inom internetnäringen och digitala medier i början av 2000-talet. Såhär spännande har det inte känts sedan dess, och jag ser många likheter. Teamet jag blev en del av i våras tillhör de mest erfarna på området i hela världen, och man lär sig något nytt varje dag”.

”Trots stor uppmärksamhet under flera år, så är digitala tillgångar ett tåg som knappt har börjat rulla. Med ett globalt team, global räckvidd och de nödvändiga tillstånden för att bedriva valutahandel, så finns det egentligen knappt några gränser för oss över huvud taget”.

Kryptobörsen Nova har drygt 300 digitala tillgångar noterade från start och kommer att notera ytterligare ett 30-tal före jul. 2019 börjar rekryteringen av Listing-agenter över hela världen.